nemanja
17. rujna 2023.

Vrijeme čitanja: 11 minute nemanja je alter-ego Puležanina koji je albumom “Voodoo Beat” zatvorio svoju psihodeličnu disko trilogiju.

4. rujna 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Rujan je mjesec u kojem nas čekaju mnogi povratci – od drugog dijela „Časne“ do petog dijela serijala „Poslije svega“ pa sve do nevjerojatnog desetog dijela „Slagalice strave“ uz tek pokoji originalni film.

Izvedbene umjetnosti

“Razmeđe podneva”, ispit iz kazališne režije Rajne Racz, premijerno u Teatru &TD

Foto: Akademija dramske umjetnosti
Vrijeme čitanja: 2 minute

Ispit iz kazališne režije V, predstava “Razmeđe podneva” autora Paula Claudela u režiji studentice preddiplomskog studija kazališne režije i radiofonije Rajne Racz održat će se u ponedjeljak, 3. lipnja u 22 sata u atriju Teatra &TD. “Razmeđe podneva” predstava je prvenstveno o ljubavi i suncu. Ljubavi koja nije drugo nego komedija i Suncu koje umire kao neka velika žuta životinja.

Između dvoje ljudi postoji jedna zamišljena linija koju pokušavaju premostiti kako bi uspostavili bliskost, granica između voljenja i prestajanja ljubavi, života i smrti.  Na brodu koji plovi u Kinu susreću se tri muškarca i jedna žena. Žena, pomislite malo što znači ta riječ? Žena. Sva bića koja su u njoj! Ona se treba prepustiti i umrijeti u rukama onog tko je ljubi. Što je u njoj? Što će nastati?. Ptice i sive ribe imaju gdje stvoriti svoj dom – živicu, rupu pod korijenjem vrbe. Ali za njih četvero nigdje se nije našlo mjesta i sad se, evo, ljuljaju na ovom brodskom mjestu usred besmislena mora. Tek u prebivalištu mrtvih, u domu mrtvih prepoznat će se.

Rajna Racz uz režiju potpisuje i obradu teksta. Mentori su red. prof. art. Ozren Prohić i izv. prof. art. Tomislav Pavković. U predstavi igraju Elizabeta Brodić, Ivan Čuić, Judita Franković Brdar te studenti glume Akademije dramske umjetnosti, Ana Kontić, Lana Meniga, Marin Stević i Robert Španić. Kostimograf je Matija Dijanović, student 2. god. MA kostimografije, a scenograf Ivan Brozina. Produkciji potpisuju Veronika Milinović i Antonio Grozdanoski, studenti preddiplomskog studija produkcije.

Reprizna izvedba na rasporedu je 4. lipnja u 22 sata. Ulaz je besplatan, ali uz obaveznu prethodnu rezervaciju na blagajni Teatra &TD od 11 do 13 sati te dva sata prije početka predstave, telefonski na broj 01 4593 510, ili e-mailom na itd@sczg.hr.

Foto: Bartul Pejković
Foto: Bartul Pejković
Be social

Komentari