Glazba

Izvještaj – Repetitor: Divlji nastup o kojem će se pričati

Foto: Monika Bračević / Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 3 minute

Bila sam na nekoliko koncerata Repetitora i na svaki od njih, pa tako i na sinoćnji u Tvornici kulture, išla sam sa stavom može li bolje od prethodnog, a oni svaki put dokažu kako može, kako ne prestaju rasti i usavršavati se. Uvertiru Repetitoru ovog puta imali su priliku napraviti Spiridon, rock and roll trio iz Makarske. Bolji uvod nismo mogli tražiti, priredili su žestoku i zanimljivu svirku te su dobro zagrijali i prodrmali publiku, ipak im ostavljajući dovoljno energije za glavne zvijezde večeri.

Tri interferirajuća svijeta na pozornici

Koncert je započeo žestoko i jako, takav je bio do kraja, nisu publici dali vremena za odmor, a nitko ga zapravo nije niti htio. Tijekom koncerta najteže je bilo odlučiti se prema kome usmjeriti svoju pažnju, prema Borisu koji se poput gipkog akrobata s gitarom u rukama penjao po dijelovima ograde koja je binu dijelila od publike, gotovo kao ukazanje rocka kakav bi danas trebao biti, Ana-Mariji koja u borbi s basom proizvodi zvuk veći od nas samih ili Mileni, pomahnitaloj na bubnjevima. Svatko od njih na pozornici ima iznimno jaku te specifičnu prisutnost, svi troje kao da su u nekom vlastitom mjehuru, oblaku, potpuno predani trenutku na veoma osoban način, no ipak zajedno interferiraju u konstruktivnoj i harmoničnoj cjelini.

repetitor
Foto: Monika Bračević / Ziher.hr

Svirali su sve, počastili su nas savršenim omjerom starih i novih pjesama. Imali smo prilike čuti nove pjesme Beskraj, Kralj ničega, Jataci, Ekspedicija, ali naravno i stare, dobro znane kao što su Biću bolji, Dostupni i laki, 10 puta nedeljno, Ja, Zli sin te naravno U pravom trenutku na čiji je prvi riff publika već kolektivno poludjela.

Agresivan, ali sjedinjujuć mosh pit

Sinoćnji koncert definitivno je jedan od onih rijetkih na kojem je publika jednakim intenzitetom divljala na svakoj pjesmi, neovisno o trajanju žestokih dijelova pjesme, svi su bili odlučni u tome da održe dobar pogo. Svatko tko se zatekao blizu pozornice, otprilike od 4-5 reda pa nadalje, bio je dio mosh pita, agresivnog, ali sjedinjujućeg .

Zanimljiv i uzbudljiv trenutak večeri bio je kada je Boris komentirao kako ga smeta ograda koja nas je dijelila te je pozvao publiku da prijeđe ogradu i približi se pozornici. Publika se penjala preko ograde usprkos negodovanju redara nakon što im je Boris nekoliko puta pokušao objasniti kako je taj nagli priljev ljudi upravo ono što on želi.

Foto: Monika Bračević / Ziher.hr
Foto: Monika Bračević / Ziher.hr
Koncert o kojem ćemo pripovijedati i puno kasnije

Bilo je tu i pokušaja crowd surfinga i trenutaka uspješnih crowd surfinga, penjanja na pozornicu, Borisova silaženja s nje, večer je bila nabijena trenutcima predivnog kaosa koji je u stopu pratio glazbu ovog benda koji pršti energijom. Nakon što su nas počastili s čak tri bisa, publika ih je ispratila jednako snažno kao što ih je i dočekala te je nakon ovakve katarze odlazila gotovo hipnotizirano.

Svi smo u nekim trenutcima bili prisiljeni samo ljubomorno slušati starije ili čitati o koncertima i divljim te eklektičnim nastupima velikih ex-yu grupa poput Ekatarine Velike, ali oni koji su bili na sinoćnjem koncertu Repetitora imat će vlastitu priču kojom će se jednoga dana moći hvaliti.


Be social
Što misliš o ovome koncertu?
Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!
Vaš glas je zabilježen. Hvala vam na glasanju!

Komentari