Glazba

Novi stanovnici Rock & Roll Hall Of Fame ključeve dobili putem online dodjele

hall of fame
Vrijeme čitanja: 2 minute

Rock & Roll Hall Of Fame ceremonija prikazana je jučer i ove je godine morala biti virtualna, znamo zašto nismo imali prilike gledati nastupe uživo onih koji ulaze u r´n´vječnost. Uvođenje u, kako se omiljeno kaže, glazbeni hram ipak nije izostalo i laureati su dobili svoja zaslužena priznanja. Umjesto svečanih nastupa na pozornici donosimo zahvale novih susjeda u Kući slavnih rock & rolla. Oni su Nine Inch Nails, Depeche Mode, The Doobie Brothers, Whitney Houston, Notorious B.I.G. i T. Rex.

Ahmet Ertegun bio je suosnivač Alantic Recordsa i Rock & Roll Hall Of Fame. Njegovo ime nosi nagrada koja se dodjeljuje pojedincima koji nisu glazbenici, ali su svojim djelovanjem itekako potpomogli rad i uspjeh bendova. Ove godine tu su čast primili Jon Landau i Irving Azoff.

Nine Inch Nails

Iggy Pop dobio je zadatak proglasiti Nine Inch Nails (Atticus Ross, Robin Finck, Chris Vrenna, Danny Lohner, Ilan Rubin, Alessandro Cortini, Trent Raznor) novim stanovnicima Rock & Roll Hall Of Fame. Bend je osnovan 1988. godine, karakterizira ga se kao industrial rock bend. Frontmen u punom smislu te riječi, Trent Raznor, u govoru zahvale spomenuo je i neke bivše članove te rekao kako ovo nije kraj i najavio nove susrete čim bude moguće.

Depeche Mode

Dave Gahan, Vince Clarke, Andy Fletcher, Martin Gore i Alan Wilder su pod zajedničkim nazivnikom Depeche Mode dobili novu stalnu adresu, a tamo ih je odvela Charlize Theron. Depeche Mode od 1980. godine svojom glazbom oslonjenom na elektroniku pomiču granice i svakako su zaslužili svoje mjesto pod ovim krovom.

The Doobie Brothers

Članovi The Doobie Brothers kroz povijest (Tom Johnston, Patrick Simmons, John McFee, John Hartman, Michael Hossack, Tiran Porter, Keith Knudsen, Jeff Baxter, Michael McDonald) dobili su priznanje ove godine za svoj rock and roll koji sviraju od 1970. godine. Country zvijezda Luke Bryan uveo ih je u Kuću Slavnih.

Whitney Houston

Whitney Houston pamtit ćemo po prekrasnom glasu i, na žalost, po tragičnoj smrti 2012. godine. Tijekom svoje karijere bila je vokalistica bez premca koja je u nasljeđe ostavila bogati katalog pjesama. U njeno ime nagradu su preuzele majka Cissy i menadžerica Pat Houston, a uvela ju je Alicia Keys.

The Notorious B.I.G.

Christopher George Latore Wallace aka Biggie Smalls aka Notorious B.I.G. obilježio je hip hop kao jedan od najutjecajnijih izvođača. Ubijen je 1997. godine u Los Angelesu u dobi od 24 godine, a ubojica nije nikada otkriven. Urbana je sumnja da je to bio rezultat osvete za ranije nerazriješeno ubojstvo 2Paca Shakura. Nagradu su u Biggiejevo ime primila njegova djeca, a u Hall of Fame ga je uveo Sean Combs.

T.  Rex

T. Rex su bili glam rock zvijezde porijeklom iz Londona čija karijera nije dugo trajala. Marc Bolan, Steve Currie, Mickey Finn i Bill Legend sada su zvjezdani stanovnici Rock & Roll Hall Of Fame gdje ih je uveo Ringo Starr. Svoju su bendovsku karijeru završili prije pedesetak godina, no njihov značaj nema rok trajanja. Rolan Bolen, sin osnivača, primio je nagradu.

Jon Landau

Jon Landau počeo je svoju karijeru kao glazbeni kritičar i pisao je za Rolling Stone, The Phoenix i Crawdaddy. U međuvremenu je postao producent i menažder kojeg je njegov klijent i prijatelj Bruce Springsteen uveo u Rock & Roll Hall Of Fame.

Irving Azoff

Irving Azoff je glazbeni biznismen kojeg je Billboard 2012. godine proglasio najutjecajnijim čovjekom u glazbenom biznisu, a nametnuo se kao menadžer The Eaglesa, benda koji ga je i uveo u Rock & Roll Hall Of Fame.

Be social

Komentari