Film

Sony očajan da spasi Spider-Mana: Novi film bez Petera Parkera?

Foto: YouTube screenshot
Vrijeme čitanja: 2 minute
foto:theamazinspiderman
foto:theamazinspiderman

Čudesni Spider-Man je sve samo ne čudesni. Iako je prvotna ideja o mladom Peter Parkeru i novoj franšizi o Spider-Manovim počecima isprva obradovala obožavatelje jednog od najpoznatijih superjunaka, već nakon prvog filma The Amazing Spider-Man, pokazalo se da nostalgija za Tobeyjem Maguireom nikad nije bila jača. Naime, studio Sony Pictures koji polaže prava na franšizu, kao i Warner Bros. na X-Men filmove, nastojao je spasiti situaciju, ali ni kritičari ni publika im nisu olakšali i to posve zasluženo. Dosad su se oba filma pokazala manjkavima s puno rupa u radnji i ne toliko impresivnim dijalozima ili kvalitetno razrađenim likovima. Dio obožavatelja smatra da bi Marvel Entertainment trebao otkupiti prava nazad te samostalno stvarati filmove o čovjeku-pauku budući da obara rekorde zarade sa svojim blockbusterima dok Spider-Man čuči sa strane u sjeni.

Sony se ne želi predati, ali nema baš ideju kako spasiti ovo malo gledatelja koji su i dalje voljni izdvojiti novac za treći film o čudesnom Spider-Manu koji je najavljen unatoč osrednjim kritikama i ne baš tolikoj zaradi na kino blagajnama. Najnovija ideja koje su se dosjetili jest film koji bi se umjesto na Petera Parkera usredotočio na njegovu tetu May koja ga je odgojila. Nadalje, Spider-Man ne bi uopće ni bio prisutan u filmu jer bi se radnja zbivala u vrijeme mladosti tete May te bi priča pratila njezin špijunski tajni život kojim se bavila prije nego što je postala Peterova skrbica. Tetu May trenutno utjelovljuje Sally Field, a cijela ideja zvuči apsurdno – gotovo kao da ju je smislio neki Sonyjev student na ljetnoj praksi koji se posve slučajno našao na sastanku gdje su „kreativni direktori“ pokušavali smisliti kako spasiti franšizu od potpunog kolapsa.

Dakako, ništa još nije službeno potvrđeno, ali bilo bi tužno da jest. Pored tolikih stripova i verzija ove dugogodišnje superjunačke priče sa stranica grafičkih romana, teško je za povjerovati da se Sony toliko muči pronaći kvalitetnu radnju dostojnu filmske verzije života Petera Parkera.

Be social

Komentari