Istaknuto
15.01.2020.

Vrijeme čitanja: < 1 minuta U rubrici Nova glazba poslušajte aktualne domaće singlove i glasajte za svog favorita. Bacite uho i na strane, uglavnom indie rock preporuke.

15.01.2020.

Vrijeme čitanja: 6 minute Iako se preminuli glazbenici već neko vrijeme oživljavaju hologramima za posebne prigode, naslućuje se jedan novi trend koji će uvelike utjecati na način na koji konzumiramo glazbu. Što o trendu hologramskih koncerata preminulih glazbenika misle članovi glazbene redakcije pročitajte u nastavku.

Istaknuto

Borba za spas klime na Youtubeu: #teamtrees za 20 milijuna stabala

08.11.2019. Nikolina MacešanFoto: roguerocket.com
Vrijeme čitanja: 2 minute

U vrijeme kad očuvanje okoliša postaje sve važnije, društvene mreže i infulenceri imaju veliku ulogu u toj zadaći. Jedan od onih koji je te uloge svjestan je poznati youtuber MrBeast koji je u suradnji s kolegom youtuberom Markom Roberom i nevladinom organizacijom Arbor Day Foundation pokrenuo Team Trees odnosno #teamtrees.

Plan incijative Team Trees je do 1. siječnja 2020. prikupiti 20 milijuna dolara za sadnju 20 milijuna drveća. Iako zvuči ambiciozno, do sada je prikupljeno preko 13 milijuna dolara, a kada se uzme u obzir da je inicijativa pokrenuta tek 25. listopada, cilj je itekako dostižan. Sadnju će odraditi Arbor Day Foundation do kraja 2022.

Dronovi će saditi drveće

Drveće planiraju saditi dronovima, ali i brinuti da biljke ostanu na životu. “Jasno nam je da 20 milijuna stabala neće promijeniti klimu i dovesti do zaustavljanja nepovoljnih klimatskih promjena. Ali na kraju dana bolje je posaditi 20 milijuna stabala nego nijedno. Želimo preuzeti inicijativu jer nedostatak inicijative je ono što nas je dovelo do ovog projekta” – rekao je MrBeast.

Svoj novčanik odriješio je i Elon Musk

Iako samo sadnja drveća ne može zaustaviti klimatske promjene, #teamtrees je odlična inicijativa za daljnje podizanje svijesti o tome što sve možemo učiniti za okoliš. S time se slažu i mnogi drugi Youtube infulenceri koji promoviraju inicijativu na svojima kanalima (Rhett & Link, Ninja, PewDiePie, Jeffree Star…). Team Trees je dobio donacije i od Elona Muska, CEO-a Twittera Jacka Dorseyja, CEO-a Youtubea Susan Wojcicki, ali i od ukrajinske vlade, te mnogih drugih. Donirati može svatko od nas na službenoj stranici inicijative.

MrBeast je #teamtrees pokrenuo na zahtjev svojih fanova koji su mu za 20 milijuna pratitelja predložili sadnju 20 milijuna drveća. Sad kad se ova inicijativa pokazala uspješnom, pratitelji ovog youtubera ga u idućem desetljeću pozivaju i na čišćenje oceana, no i ovo je već korak u očuvanju planeta, a Internet je pokazao kako ništa nije nemoguće kad se male ruke slože.

(Visited 46 times, 2 visits today)

Komentari