Film

Video: Najnovije trailere predvodi “Plan bijega” koji ujedinjuje neuništive Slya i Arnieja!

Foto: Facebook.com
Vrijeme čitanja: 3 minute
Foto: Facebook.com/Arnold Schwarzenegger
Foto: Facebook.com/Arnold Schwarzenegger

Prvi službeni ili “oficijelni” – kako bi to naši istočni susjedi rekli – trailer dobio je film Escape Plan, jedna od novih akcijskih komedija koja stiže na tržište. No, po čemu je taj film zapravo poseban ili drugačiji od žanrovski mu sličnih uradaka?

Po tome što napokon objedinjuje i ujedinjuje legende holivudskih akcića – Sylvestera Stallonea i Arnolda Schwarzeneggera!

Foto: Facebook.com
Foto: Facebook.com

I to u pravom svjetlu, združeni u zajedničkoj akciji. Prema prvom traileru sudeći, radi se o vrlo dobrom akcijskom filmu u kojem su Arnie i Sly dva stara “stručnjaka” za bjegove iz zatvora, koja budu ponovno stavljena pod lokot u dosad najčuvaniji, najmoderniji zatvor iz kojeg je – pogađate – nemoguće pobjeći. Čini se da film zaista posjeduje onaj šarm 90-ih, dobar plot i protagoniste koji ponovno pokazuju zašto su stekli svoj današnji, više kultni, nego zvjezdani status. Uz njih, u filmu se pojavljuje još zaista veliko renomirano društvance old school glumaca stare garde, poput Jima Caviezela, Curtisa “50 Cent” Jacksona, Vinnieja Jonesa, Vincenta D’Onofrija te Amy Ryan, koji će nam gotov materijal podastrijeti već ove godine, počevši s 18. listopadom.

S druge strane, mnogo dublji, posebniji i poučniji (?) film dolazi nam u reprodukciju već za otprilike mjesec dana, krajem srpnja. Film Breathe In ima jako dobre najave i čini se kako se radi o jednom zaista kvalitetnom, nekonvencionalnom i dubioznom ostvarenju – s uvijek sjajnim Guyom Pearceom u glavnoj ulozi, kojeg prati Felicity Jones – koje izlazi, barem u Britaniji, 19. srpnja ove godine.

U filmu Drakea Doremusa, koji je bio i jedan od najboljih i najiščekivanijih na ovogodišnjem Sundance Film Festivalu, radi se o obiteljskim, općim društvenim i međuljudskim odnosima u jednoj američkoj obitelji, nakon što u nju stigne strana studentica koja se doselila na razmjenu studenata. U svakom slučaju, trailer dosta govori o ovoj zaista interesantnoj i potencijalno odličnoj indie drami.

Stuart Blumberg i Matt Winston, nakon briljantnog filma The Kids Are All Right, koji je bio i nominiran za Oscara, donose još jednu potencijalno odličnu priču, koju su kao scenaristi iz svojih genijalnih glava prenijeli na papir. Radi se o filmu Thanks for Sharing u kojem naslovne uloge igraju Mark Ruffalo, jedan od boljih, ali i najpodcjenjenijih glumaca današnjice, sjajna Gwyneth Paltrow te pomalo zaboravljeni glumački genijalac, Tim Robbins.

Naravno da se opet radi o ljudskim disfunkcijama, problemima koji su svakodnevno oko nas, a koje većina ne primjećuje te problemima pojedinaca. U ovom filmu uz Ruffala i Robbinsa još je Josh Gad treći prijatelj nimfoman, koji se liječi od svojih prirodnih poriva, a sve se zakomplicira kada Paltrow započne vezu s Ruffalom, od koje ovaj želi napraviti nešto bolje i sadržajnije te dati svom životu smisao, umjesto samo ispuhivanja svoje pohote. Thanks for Sharing u kina slijeće 20. rujna ove godine.

Posljednji, ali ne i manje važan film koji je dobio svoj najnoviji trailer posljednjih dana jest – horor The Conjuring. Riječ je o djelu koje već neko vrijeme radi promociju i čiji je marketing solidan, a sada je već dobio i treći trailer. Prvo ime filma definitivno je protagonistica Vera Farmiga, dok je uz nju najjača snaga djela njegov redatelj, James Wan, već etablirani redatelj horora koji je snimio preko nekoliko poznatih filmova toga žanra posljednjih godina, poput nekoliko dijelova popularne “Slagalice Strave”.

Wana je Saw zapravo i proslavio te vinuo u visine, a s obzirom da mu karijera već neko vrijeme ubrzano raste, nema razloga sumnjati u njegovo novo ostvarenje. Pogotovo kada se radi o hororu, i to onom s “paranormalnim aktivnostima”, koje su proteklih godina jako popularne, iako se ne može reći da su bile jako dobro obrađivane i ekranizirane. Kako bilo, treći službeni trailer za The Conjuring je tu, a film će svjetlo dana ugledati već 19. srpnja, tako da eventualni spooky negativac u filmu, između ostalog, može saznati i što smo radili prošlog ljeta…

Be social

Komentari