boris bućan
25. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 3 minute Boris Bućan, jedan od najvećih suvremenih hrvatskih slikara preminuo je 18. svibnja u 77. godini, a u nastavku donosimo pregled njegovih najpoznatijih djela.

tina turner
24. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Nakon duge i teške bolesti u 83. godini napustila nas je kraljica rock n’ rolla Tina Turner.

Film

ZagrebDox Vas poziva da budete redatelji na 15 minuta!

Foto: www.facebook.com
Vrijeme čitanja: < 1 minute
Foto: www.facebook.com
Foto: www.facebook.com

Koliko kvalitetnog materijala možete snimiti mobitelom za manje od 15 minuta? Naime, to je vremensko ograničenje za kratki film na temu ”My neighbour Is a European”, natječaja koji je pokrenuo Festival ZagrebDox za Phone Dox. Zainteresirani iz cijelog svijeta pozvani su da prijave svoje radove najkasnije do 11. siječnja 2013.

Tematsko obilježavanje ulaska Hrvatske u EU i pružanje prilike neafirmiranim autorima glavni je cilj organizatora. Pet najzapaženijih uradaka prikazat će se u programu festivala, kojem će prisustvovati i njihovi autori. Najboljeg, nakon vijećanja tročlanog žirija, očekuje posebna nagrada sponzora. Bilo da smatrate da je vrijeme da provjerite krije li se u Vama nova redateljska nada ili se samo planirate dobro zabaviti, prijava mora sadržavati:
– ispunjenu online prijavnicu
– screener (verzija spremna za prikazivanje) filma, postavljenog online ili snimljenog na DVD. Taj DVD s filmom pošaljite na adresu: Factum, Nova Ves 18, 10 000 Zagreb, Hrvatska;  s naznakom ‘Phone Dox Submission’.

Usudite se iskoristiti svoje mobitele za nešto više od ‘whatsapp-a’… Sretno!

(Visited 98 times, 1 visits today)
Be social

Komentari