nova glazba
4. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

novo u kinu
1. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 4 minute Kako bismo vam olakšali izbor, pripremili smo kratki pregled što je novih naslova u kinu u friško načetom mjesecu.

Nagrade

Ziherov adventski kalendar 2017: 12/25

Vrijeme čitanja: 2 minute

Dragi Ziherovci,

Stiglo nam je i to doba godine! Ne, ne mislim na Božić, već na Star Wars: The Last Jedi! Osmi nastavak najslavnije filmske sage svih vremena u većinu hrvatskih kina dolazi u četvrtak, 14. prosinca, iako će se negdje moći pogledati i prije. Sedmi dio, The Force Awakens, ostavio nas je u trenutku susreta Rey i Lukea Skywalkera. Kakav će biti put Rey, kako će se u priču uključiti Finn i Poe, čime se bavi Kylo Ren, tko je general Snoke i kako će se saga oprostiti od Carrie Fischer, odnosno princeze Leie, saznat ćemo za par dana! Dok nestrpljivo iščekujete film, 2i film jednom sretniku poklanja Star Wars majicu i privjesak za ključeve!

Ako želiš Star Wars navijačke rekvizite, uputi se na Ziherov Instagram profil.

Legendarni Laibach predstavit će zagrebačkoj publici u Tvornici kulture u petak, 15. prosinca fantastičan novi studijski album “Also Sprach Zarathustra”. Novu glazbu Laibach je skladao za kazališnu predstavu “Tako je govorio Zaratustra”, nastalu po motivima filozofskog klasika Friedricha Nietzchea. Predstavu je režirao Matjaž Berger u Anton Podbevšek Teatru u Novom Mestu. U Zagreb se vraćaju u sklopu europske turneje koja započinje 4. studenog u Budimpešti i uključuje više od 16 koncerata. Na turneji bend izvodi potpuno novi program, pjesme s aktualnog albuma te prearanžirane klasike iz svog repertoara koje nisu izvodili godinama.

Ako želiš na Laibach u Tvornicu kulture, uputi se na Ziherovu Facebook stranicu.

Ziherov adventski kalendar

U sklopu Ziherovog adventskog kalendara i ove sam godine pripremio veliki broj darova. U suradnji s 26 partnera i prijatelja Zihera tijekom idućih 25 dana podijelit ću više od 40 najkulturnijih poklona koje možete zamisliti. Filmove vam donose Kino Tuškanac, Kino Europa, Art-kino Croatia, Discovery Film, 2i Film i Cineplexx, glazbu Tvornica kulture, LAA, Vintage Industrial Bar, KSET, Universal Music i Croatia Records, izložbe Klovićevi dvori, Muzej za umjetnost i obrt, Muzej suvremene umjetnosti, Hrvatski muzej naivne umjetnosti, Muzej torture, Muzej iluzija, Muzejsko dokumentacijski centar i Umjetnički paviljon, knjige OceanMore i Naklada Ljevak, a kazalište Gavella, Teatar &TD, ZKM i HNK u Zagrebu.

Ziherov adventski kalendar otvara se svaki dan u 9 ujutro na Ziherovoj Facebook stranici i Instagram profilu. Dobitnike objavljujem svake večeri nakon 22 sata na Facebooku.

Puno ljubavi,

Djed Mraziher

(Visited 118 times, 1 visits today)
Be social

Komentari