Nagrade

Ziherov adventski kalendar 2017: 13/25

Vrijeme čitanja: 2 minute

Param pa param!

Ne mogu vam opisati koliko sam uzbuđeni zbog velikog slavljeničkog koncerta Darka Rundeka u Domu sportova ove subote! Prije tri tjedna rasprodana je mala dvorana i koncert je preseljen u veliki Dom sportova, a ništa manje od toga ni ne zaslužuje! Rundek je ostavio neizbrisivi trag na regionalnoj glazbenoj sceni, prvo kao član novovalne art rock grupe Haustor, a kasnije u samostalnoj karijeri koja je započela prije 20 godina upravo s albumom “Apokalipso“. Naslovna pjesma i danas je veliki hit među svim generacijama, no ne smijemo zaboraviti ni druge klasike poput Tranzit, Crni dusi, Štrajk željezničara Grane smo na vjetru. 

Apocalypso Now ime je turneje koja slavi 20. rođendan kultnog albuma, a čije će veliko finale biti upravo koncert u Domu sportova. Ako želiš na koncert Darka Rundeka u Dom sportova, uputi se na Ziherovu Facebook stranicu.

Američki film noir Detektivska priča s vremenom je stekla kultni status, a redatelj William Wyler napravio je adaptaciju prema istoimenom kazališnom komadu Sidneya Kingsleya. Radnja prikazuje jedan dan u životima različitih ljudi, a uglavnom se dotiče priča detektiva iz jedne policijske postaje u New Yorku. U ulogama nalazimo Kirka Douglasa, Eleanor Parker, Williama Bendixa i Lee Grant, a obje glumice osvojile su i Oscare u kategorijama Najbolje glumice i Najbolje sporedne glumice. Redatelj Wyler “pokupio” je još jednog u kategoriji Najboljeg redatelja, a scenaristi za Najbolje adaptirani scenarij.

Ako želiš u četvrtak, 14. prosinca u 19h u Kino Tuškanac na film Detektivska priča, uputi se na Ziherov Instagram profil.

Ziherov adventski kalendar

U sklopu Ziherovog adventskog kalendara i ove sam godine pripremio veliki broj darova. U suradnji s 26 partnera i prijatelja Zihera tijekom idućih 25 dana podijelit ću više od 40 najkulturnijih poklona koje možete zamisliti. Filmove vam donose Kino Tuškanac, Kino Europa, Art-kino Croatia, Discovery Film, 2i Film i Cineplexx, glazbu Tvornica kulture, LAA, Vintage Industrial Bar, KSET, Universal Music i Croatia Records, izložbe Klovićevi dvori, Muzej za umjetnost i obrt, Muzej suvremene umjetnosti, Hrvatski muzej naivne umjetnosti, Muzej torture, Muzej iluzija, Muzejsko dokumentacijski centar i Umjetnički paviljon, knjige OceanMore i Naklada Ljevak, a kazalište Gavella, Teatar &TD, ZKM i HNK u Zagrebu.

Ziherov adventski kalendar otvara se svaki dan u 9 ujutro na Ziherovoj Facebook stranici i Instagram profilu. Dobitnike objavljujem svake večeri nakon 22 sata na Facebooku.

Puno ljubavi,

Djed Mraziher

Be social

Komentari