nova glazba
4. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

novo u kinu
1. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 4 minute Kako bismo vam olakšali izbor, pripremili smo kratki pregled što je novih naslova u kinu u friško načetom mjesecu.

Nagrade

Ziherov adventski kalendar 2017: 14/25

Foto: Damir Žižić, kolaž: Djed Mraziher
Vrijeme čitanja: 2 minute

Drage Ziherice,

Bliži nam se kraj radnoga tjedna, a kako bi vam uljepšao vikend vodim vas u Teatar &TD na novu predstavu “Ljubavni slučaj Fahrije P.” i u Kino Europa na novi film Woodyja Allena, “Wonder Wheel”.

Novi film legendarnog Woodyja Allena ponovno nas vodi u čarobni New York pedesetih godina prošloga stoljeća. Ovoga puta Allen radnju smješta u zabavni part na Coney Islandu gdje nekadašnja glumica Ginny radi kao konobarica i nesretno je udana za operatera vrtuljka Humptyja. Ginny trenutno sreću nalazi u aferi s mladim Mickeyem, spasiteljem koji zapravo želi postati piscem. Poznato je da redatelj voli zakomplicirati radnju pa tako u priču ulazi lik Caroline, Humptyjeve kćeri koja bježi pred gangsterima, a koja također ne ostaje hladna na Mickeyja. Muževnu ulogu zavodnika Mickeya tumači Justin Timberlake, a u glavnim ulogama susrećemo Kate Winslet i Jima Belushija.

“Wonder Wheel” se u distribuciji Discovery Filma prikazuje u subotu, 16. prosinca u 18:40 u Kinu Europa. Ako želiš pogledati film “Wonder Wheel” (1×2), uputi se na Ziherov Instagram profil.

“Ljubavni slučaj Fahrije P.”predstava nastala prema istoimenom stripu i drugim radovima preminuloga multimedijskoga umjetnika Željka Zorice Šiša, scenska je travestija, glazbeno-vizualno nadnaravno iskustvo, strip koji se pjeva i predstava koja se čita. Predstava je inspirirana stripovima Priča o djevojci V.Z., Ed Killer Hed, Mumije Ljubavni slučaj Fahrije Pešić, knjigama Usnuli čuvari grada Zagreba ili Fantastični bestijarij Fantastični bestijarij Hrvatske 2, filmom Cabbage Clairvoyant (Kupus vidovnjak) i instalacijom KroaTisch-Amerikanische Freundschaft. Dođite na predstavu, kako bi Ed Killer Hed rekao, da vidite kad već gledate: ljubavni slučaj s kobnim završetkom, crnu kroniku i tuču u Münchenu 1984., priču djevojke Vere Zarat koja uljepšava posljednje trenutke zatvorenicima osuđenima na smrt, da bi ona osobno pritisnula dugme kojim će biti sprženi, da uhvatite na djelu kradljivce snova i misli!

Autorski tim predstave predvodi glumac i redatelj Zlatko Burić Kićo, a uz njega u predstavi sudjeluju Damir Bartol Indoš, Tanja Vrvilo, Hrvojka Begović, Dina Puhovski, Sven Jakir, Domagoj Janković, Miro Manojlović, Ivan Marušić Klif, Igor Hofbauer Hof i još desetak drugih umjetnika. Ako želiš predstavu “Ljubavni slučaj Fahrije P.” pogledati u petak, 15. prosinca u Teatru &TD (2×2), uputi se na Ziherovu Facebook stranicu.

Ziherov adventski kalendar

U sklopu Ziherovog adventskog kalendara i ove sam godine pripremio veliki broj darova. U suradnji s 26 partnera i prijatelja Zihera tijekom idućih 25 dana podijelit ću više od 40 najkulturnijih poklona koje možete zamisliti. Filmove vam donose Kino Tuškanac, Kino Europa, Art-kino Croatia, Discovery Film, 2i Film i Cineplexx, glazbu Tvornica kulture, LAA, Vintage Industrial Bar, KSET, Universal Music i Croatia Records, izložbe Klovićevi dvori, Muzej za umjetnost i obrt, Muzej suvremene umjetnosti, Hrvatski muzej naivne umjetnosti, Muzej torture, Muzej iluzija, Muzejsko dokumentacijski centar i Umjetnički paviljon, knjige OceanMore i Naklada Ljevak, a kazalište Gavella, Teatar &TD, ZKM i HNK u Zagrebu.

Ziherov adventski kalendar otvara se svaki dan u 9 ujutro na Ziherovoj Facebook stranici i Instagram profilu. Dobitnike objavljujem svake večeri nakon 22 sata na Facebooku.

Puno ljubavi,

Djed Mraziher

(Visited 117 times, 1 visits today)
Be social

Komentari