Nagrade

Ziherov adventski kalendar 2017: 18/25

Vrijeme čitanja: 2 minute

Dragi Ziherovci,

U petak, 15. prosinca u kazalištu Gavella premijerno je zaigrala predstava “Kralj Rikard III.“. Shakespeareov komad izuzetne snage i političnosti na daske kazališta Gavella postavio je makedonski redatelj Aleksandar Popovski. U središtu radnje je antiheroj čiji su postupci sve samo ne moralni, ali inteligencija mu je zavodljiva i sposobnost uvida razorna pa ne možemo ne putovati s njim, ne promatrati događaje (i) njegovim očima. U naslovnoj je ulozi Ozren Grabarić, dok uz njega u predstavi igraju Andrej Dojkić, Sven Šestak, Martina Čvek, Dijana Vidušin, Sven Medvešek, Živko Anočić, Bojana Gregorić Vejzović, Ivan Grčić, Đorđe Kukuljica, Hrvoje Klobučar, Slavica Knežević, Filip Šovagović, Nikola Baće i Anica Kovačević.

Ako želiš na predstavu “Kralj Rikard III.” u Gavellu u utorak, 19. prosinca u 20 sati, uputi se na Ziherovu Facebook stranicu.

Hrvatski muzej naivne umjetnosti, najstariji muzej naive u svijetu, osnovan 1952. godine, čuva u svojem fundusu više od 1900 umjetnina – slika, kipova, crteža i grafika. Stalni postav kreiran je uz moto: Naiva kao segment moderne umjetnosti. Izloženo je osamdesetak antologijskih slika, kipova i crteža petnaest klasika hrvatske naive, od početka tridesetih do osamdesetih godina 20. stoljeća. Težište je na umjetnicima proslavljene Hlebinske škole te nekolicini visoko vrednovanih nezavisnih autora, a uz njihova se djela izlažu i radovi najznačajnijih umjetnika drugih naroda i kultura. Iskoristite ovu priliku i upoznajte se s najznačajnijim predstavnicima hrvatske naive poput Ivana Generalića, Ivan Rabuzina, Ivana Lackovića Croate i Mije Kovačića.

Ako želiš razgledati stalni postav Hrvatskog muzeja naivne umjetnosti (5×2 ulaznice), uputi se na Ziherov Instagram profil.

 

Ziherov adventski kalendar

U sklopu Ziherovog adventskog kalendara i ove sam godine pripremio veliki broj darova. U suradnji s 26 partnera i prijatelja Zihera tijekom idućih 25 dana podijelit ću više od 40 najkulturnijih poklona koje možete zamisliti. Filmove vam donose Kino Tuškanac, Kino Europa, Art-kino Croatia, Discovery Film, 2i Film i Cineplexx, glazbu Tvornica kulture, LAA, Vintage Industrial Bar, KSET, Universal Music i Croatia Records, izložbe Klovićevi dvori, Muzej za umjetnost i obrt, Muzej suvremene umjetnosti, Hrvatski muzej naivne umjetnosti, Muzej torture, Muzej iluzija, Muzejsko dokumentacijski centar i Umjetnički paviljon, knjige OceanMore i Naklada Ljevak, a kazalište Gavella, Teatar &TD, ZKM i HNK u Zagrebu.

Ziherov adventski kalendar otvara se svaki dan u 9 ujutro na Ziherovoj Facebook stranici i Instagram profilu. Dobitnike objavljujem svake večeri nakon 22 sata na Facebooku.

Puno ljubavi,

Djed Mraziher

Be social

Komentari