Nagrade

Ziherov adventski kalendar 2017: 20/25

Vrijeme čitanja: 2 minute

Dragi Ziherovci,

U subotu, 16. prosinca u Zagrebačkom kazalištu mladih premijerno je bila izvedena predstava “Ono što nedostaje” Tomislava Zajeca. Predstava otvara pogled na obitelj kao još uvijek vrlo precizno definiranu činjenicu, ali i na mogućnost osobnog odabira u trenutku njezina raspada pod teretom društvenog pritiska ili nemogućnosti suočavanja sa samim sobom. Dvije sestre moraju odlučiti kako se nositi s gubitkom majke koja ih je ostavila kao djevojčice, jedan šesnaestogodišnji mladić iz nesređenog doma pokušava pobjeći u svijet odraslih, po prvi puta istražujući svoju homoseksualnost, mladi par koji se pred sklapanjem braka suočava s nikad izgovorenim pitanjima u vlastitom odnosu. Predstavu je režirala Selma Spahić, a za dramu je naš poznati pjesnik, romanopisac i dramatičar Tomislav Zajec dobio Nagradu “Marin Držić” Ministarstva kulture.

Ako želiš na predstavu “Ono što nedostaje” u ZKM u petak, 22. prosinca u 20 sati, uputi se na Ziherov Instagram profil.

A sad poslastica! Zagrebački velikani Pips, Chips & Videoclips od 20. do 22. prosinca održat će tri božićna koncerta u Vintage Industrial Baru. Koncert su bili rasprodani u rekordnom roku, već se tjednima traži ulaznica više. Pipsi su ove godine godine proslavili 25 godina benda, a to su obilježili s dva odlična nova singla, K1 i Tek da nas podsjeti. Dok čekamo novi album, u Vintageu ćemo se podsjetiti na brojne hitove iz njihove impresivne diskografije u kojoj je sedam studijskim albuma, jedan live album i jedan akustični session. Pjesme Poštar lakog sna, Na putu prema dole, Gume na kotačima, Bog, Narko, Plači, 2×2 i brojne druge odavno su klasici hrvatske glazbene povijesti.

Ako želiš na koncert Pipsa u Vintage Industrial Bar u petak, 22. prosinca, uputi se na Ziherovu Facebook stranicu.

Ziherov adventski kalendar

U sklopu Ziherovog adventskog kalendara i ove sam godine pripremio veliki broj darova. U suradnji s 26 partnera i prijatelja Zihera tijekom idućih 25 dana podijelit ću više od 40 najkulturnijih poklona koje možete zamisliti. Filmove vam donose Kino Tuškanac, Kino Europa, Art-kino Croatia, Discovery Film, 2i Film i Cineplexx, glazbu Tvornica kulture, LAA, Vintage Industrial Bar, KSET, Universal Music i Croatia Records, izložbe Klovićevi dvori, Muzej za umjetnost i obrt, Muzej suvremene umjetnosti, Hrvatski muzej naivne umjetnosti, Muzej torture, Muzej iluzija, Muzejsko dokumentacijski centar i Umjetnički paviljon, knjige OceanMore i Naklada Ljevak, a kazalište Gavella, Teatar &TD, ZKM i HNK u Zagrebu.

Puno ljubavi,

Djed Mraziher

Be social

Komentari