Istaknuto
09.07.2020.

Vrijeme čitanja: 5 minute Kakav je ovo bezobrazni priljev vanserijski dobre glazbe unutar mjesec dana? Travanj je prošao već znamo kako, ali glazba koja je izašla unutar tih mjesec dana je statistički na samom kraju Gaussa.

08.07.2020.

Vrijeme čitanja: 3 minute Puštamo novih deset domaćih i regionalnih singlova u borbu za naklonost slušatelja, a među stranim preporukama ima nekoliko zanimljivosti.

Nagrade

Ziherov adventski kalendar 2017: 20/25

20.12.2017. Djed Mraziher
Vrijeme čitanja: 2 minute

Dragi Ziherovci,

U subotu, 16. prosinca u Zagrebačkom kazalištu mladih premijerno je bila izvedena predstava “Ono što nedostaje” Tomislava Zajeca. Predstava otvara pogled na obitelj kao još uvijek vrlo precizno definiranu činjenicu, ali i na mogućnost osobnog odabira u trenutku njezina raspada pod teretom društvenog pritiska ili nemogućnosti suočavanja sa samim sobom. Dvije sestre moraju odlučiti kako se nositi s gubitkom majke koja ih je ostavila kao djevojčice, jedan šesnaestogodišnji mladić iz nesređenog doma pokušava pobjeći u svijet odraslih, po prvi puta istražujući svoju homoseksualnost, mladi par koji se pred sklapanjem braka suočava s nikad izgovorenim pitanjima u vlastitom odnosu. Predstavu je režirala Selma Spahić, a za dramu je naš poznati pjesnik, romanopisac i dramatičar Tomislav Zajec dobio Nagradu “Marin Držić” Ministarstva kulture.

Ako želiš na predstavu “Ono što nedostaje” u ZKM u petak, 22. prosinca u 20 sati, uputi se na Ziherov Instagram profil.

A sad poslastica! Zagrebački velikani Pips, Chips & Videoclips od 20. do 22. prosinca održat će tri božićna koncerta u Vintage Industrial Baru. Koncert su bili rasprodani u rekordnom roku, već se tjednima traži ulaznica više. Pipsi su ove godine godine proslavili 25 godina benda, a to su obilježili s dva odlična nova singla, K1 i Tek da nas podsjeti. Dok čekamo novi album, u Vintageu ćemo se podsjetiti na brojne hitove iz njihove impresivne diskografije u kojoj je sedam studijskim albuma, jedan live album i jedan akustični session. Pjesme Poštar lakog sna, Na putu prema dole, Gume na kotačima, Bog, Narko, Plači, 2×2 i brojne druge odavno su klasici hrvatske glazbene povijesti.

Ako želiš na koncert Pipsa u Vintage Industrial Bar u petak, 22. prosinca, uputi se na Ziherovu Facebook stranicu.

Ziherov adventski kalendar

U sklopu Ziherovog adventskog kalendara i ove sam godine pripremio veliki broj darova. U suradnji s 26 partnera i prijatelja Zihera tijekom idućih 25 dana podijelit ću više od 40 najkulturnijih poklona koje možete zamisliti. Filmove vam donose Kino Tuškanac, Kino Europa, Art-kino Croatia, Discovery Film, 2i Film i Cineplexx, glazbu Tvornica kulture, LAA, Vintage Industrial Bar, KSET, Universal Music i Croatia Records, izložbe Klovićevi dvori, Muzej za umjetnost i obrt, Muzej suvremene umjetnosti, Hrvatski muzej naivne umjetnosti, Muzej torture, Muzej iluzija, Muzejsko dokumentacijski centar i Umjetnički paviljon, knjige OceanMore i Naklada Ljevak, a kazalište Gavella, Teatar &TD, ZKM i HNK u Zagrebu.

Puno ljubavi,

Djed Mraziher

(Visited 90 times, 2 visits today)

Komentari