nova glazba
4. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

novo u kinu
1. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 4 minute Kako bismo vam olakšali izbor, pripremili smo kratki pregled što je novih naslova u kinu u friško načetom mjesecu.

Nagrade

Ziherov adventski kalendar 2017: 6/25

Vrijeme čitanja: 2 minute

Dragi Ziherovci,

Nisam sv. Nikola, no i danas sam pripremio neke darove za najdraže čitatelje Zihera! Šestog dana Ziherovog adventskog kalendara vodim vas u Kino Tuškanac na film Trst, Jugoslavija i u KSET na koncert grupe Zoster.

1. Trst je lijepa kolektivna uspomena svih bivših Jugoslavena, a to je pokazao i dokumentarac talijanskog, tršćanskog redatelja Alessia Bozzera. U talijansko-hrvatsko-bosanskoj koprodukciji, Bozzer donosi 62 minute materijala koji tumači koliko je (i zašto) taj talijanski grad značio bivšem jugoslavenskom prostoru. Trst, Jugoslavija je dokumentarac koji nudi iskrenu i zaokruženu sliku pojedinačnih sjećanja u kojima se jedan cijeli kolektiv ljudi može prepoznati. Pritom je naglasak dobro postavljen na nesrazmjer grada danas i nekad. Danas usputna stanica, a za generacije koje su živjele i odrastale u Jugoslaviji, Trst je bio jedinstvena i nezaboravna pojava, jedno od najposebnijih trenutaka mladosti. Ako želiš u Kino Tuškanac u četvrtak, 7. prosinca na projekciju filma Trst, Jugoslavija, uputi se na Ziherov Instagram profil.

2. Dvije godine nakon odlične promocije albuma “Srce uzavrelo”, u KSET se vraća Zoster! Grupa Zoster je nastala kao posljedica pada imuniteta društva i kao potreba da se nešto kaže i učini. Bilo bi nezahvalno Zoster smještati u određeni glazbeni žanr jer su kroz 17 godina karijere i četiri albuma prošli mnogo toga – reggae, ska rock, lagane balade i štošta drugo. Bend u svojim pjesmama prenosi poruke tolerancije, mira, progresivnosti i afirmacije, ljubavi te ponekad i edukacije. Svirali su u gotovo svim većim gradovima u regiji, u mnogim europskim prijestolnicama te na većini festivala u regiji (Exit, INmusic, Sarajevo Film Festival, Seasplash…). Ako želiš na koncert Zostera u KSET u subotu, 9. prosinca, uputi se na Ziherovu Facebook stranicu.

Ziherov adventski kalendar

U sklopu Ziherovog adventskog kalendara i ove sam godine pripremio veliki broj darova. U suradnji s 26 partnera i prijatelja Zihera tijekom idućih 25 dana podijelit ću više od 40 najkulturnijih poklona koje možete zamisliti. Filmove vam donose Kino Tuškanac, Kino Europa, Art-kino Croatia, Discovery Film, 2i Film i Cineplexx, glazbu Tvornica kulture, LAA, Vintage Industrial Bar, KSET, Universal Music i Croatia Records, izložbe Klovićevi dvori, Muzej za umjetnost i obrt, Muzej suvremene umjetnosti, Hrvatski muzej naivne umjetnosti, Muzej torture, Muzej iluzija, Muzejsko dokumentacijski centar i Umjetnički paviljon, knjige OceanMore i Naklada Ljevak, a kazalište Gavella, Teatar &TD, ZKM i HNK u Zagrebu.

Ziherov adventski kalendar otvara se svaki dan u 9 ujutro na Ziherovoj Facebook stranici i Instagram profilu. Dobitnike objavljujem svake večeri nakon 22 sata na Facebooku. Tko zna što se sutra krije…

Puno ljubavi,

Djed Mraziher

(Visited 154 times, 1 visits today)
Be social

Komentari