Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Film

5. Vladimir skate film festival u Fažani i Puli

16.09.2015. Ziher.hrFoto: Press

Petu godinu za redom Fažana i Pula na dva dana u rujnu postaju središte umjetničke skateboarding scene na području cijele Europe. U organizaciji skateboard kluba „August Šenoa“, 18. i 19. rujna 2015., održat će se peto izdanje Vladimir skate film festivala, jedinstvene skateboarding manifestacije u Hrvatskoj i Europi. Dokumentarni filmovi, skate video uradci i izložbe fotografija i ove godine čine okosnicu Festivala, koji predstavlja i potiče domaće i inozemne umjetnike čiji su izričaji usko vezani uz skate svjetonazore te pruža uvid u sve važne aktualnosti skate scene u području skate filma i fotografije. Vladimir skate film festival širi skateboarding komunikaciju te dokazuje kako je ona puno više od “guranja” daske s kotačima.

Festivala započinje 18. rujna u Fažani u caffe baru Stara Fažana u 19 sati otvorenjem izložbe fotografija Aymerica Nocusa, profesionalnog skejtera i fotografa iz Bloisa (Francuska), a nakon izložbe održat će se projekcije pet kratkometražnih skate filmova: Headcleaner, Oš jednog, Kickflips over occupation, Original Copy i Jönnek.

Drugi dan Festivala, 19. rujna, održat će se u Puli u Kinu Valli i Galeriji Cvajner. Program će početi u 19 sati u Kinu Valli, partneru Festivala, s otvorenjem skupne izložbe fotografija inozemnih skateboarding fotografa, koji će i prisustvovati otvorenju, a među kojima su: Henry Kingsford (London), Richard Hart (San Francisco), Benjamin Deberdt (Pariz), Yoan Taillandier (Bordeaux) i Alexandre Pires (Pariz). Nakon izložbe u 20 sati u kinu slijedi hrvatska premijera dokumentarnog filma Danger Dave Philippea Petita, a u 22 sati u Galeriji Cvajner europska projekcija filma Domingo 2 Josha Robertsa. Druženje se u Galeriji Cvajner nastavlja od 23 sati na after partiju „Cardinal and friends“.

Uz međunarodne fotografe, posebni gosti ovogodišnjeg Festivala bit će i Philippe Petit (Fransuska), autor filma Danger Dave, Josh Roberts (Australia) autor filma Domingo 2, Rios Crew (Mađarska) autori filma Jönnek, Tomaž Šantl i Zlatko Djogić (Slovenija), autori video uratka Original Copy.

Ovogodišnje izdanje Festivala zajedničkim su snagama realizirali: Nikola Racan, Oleg Morović i Marko Zubak. Oleg Morović zaslužan je za vizualni identitet Festivala i postavke izložbi, dok su Nikola Racan i Marko Zubak programski postavili manifestaciju.

Festival podupiru: Istarska županija, Grad Pula, TZ Općine Fažana, Pula Film Festival/Kino Valli, Galerija Cvajner, Magenta skateboards i Na konju smo, a medijski partneri su: Live skateboard media, Grey skateboard magazine, Free skateboard magazine.Više informacija možete pronaći na internet stranici Festivala.

Program 5. Vladimir skate film festivala

Petak, 18. 9. – Fažana
Caffe bar Stara Fažana

19:00
Izložba fotografija, Aymeric Nocus

20:00
Headcleaner (film), Alex Rose

21:00
Oš jednog (film), Orion skate

21:15
Kickflips over occupation (film), Maen Hammad

21:45
Original Copy (film), Tomaž Šantl & Zlatko Djogić

22:00
Jönnek (film), Rios Crew

Subota, 19. 9. – Pula
Kino Valli

19:00
Međunarodna izložba fotografija
Henry Kingsford / Grey mag
Richard Hart / Push Periodical
Benjamin Deberdt
Yoan Taillandier
Alexandre Pires

20:00
Danger Dave (film), Philippe Petit

Galerija Cvajner

22:00 Domingo II (film), Josh Roberts

23:00
After party, Cardinal & friends

(Visited 64 times, 1 visits today)

Komentari