Istaknuto
14.12.2017.

"Star Wars: The Last Jedi" osma je epizoda iz najpopularnije svemirske sage o obitelji Skywalker, ali sve više i nekim novim likovima koji pokušavaju donijeti ravnotežu sili.

06.12.2017.

Ganz novi i Dance_Inn festival udružuju snage u fokusu na suvremenu izvedbenu umjetnost i live art. Festival će donijeti dvije premijeri, nekoliko radionica, tribina i rezidencija, a uoči festivala u Zagrebu gostuje Matthias Lilienthal, producent, kustos i ravnatelj Munchner Kammerspiele.

Vizart

Sve što trebaš je izložba Nikoline Ivezić u Klovićevim dvorima

11.04.2017. Jelena KovačevFoto: Facebook/ Events/ Nikolina Ivezić / All you need is luck

U četvrtak, 13. travnja u 19 sati otvara se izložba Nikoline Ivezić naziva All you need is luck u Galeriji Klovićevi dvori, a svojim će ju nastupom od 20 sati popratiti elektronski pop-band Roppongi Red. Umjetnica je prepoznatljiva po specifičnom pristupu suvremenim temama i materijalima, često svrstavana u pogrešne ladice pop arta ili gledana samo s pozicija feminističke likovne kritike. Trideset i pet radova koji će biti prikazani na izložbi inspirirani su povijesnim osobama, više ili manje uspješnim ženama, prethodnim autoričinim preokupacijama i ciklusima slika proizašlih iz iskustva umjetnice.

Bit će predstavljen takozvani „sretni“ ciklus, za razliku od „nesretnog“ ciklusa nedavno prikazanog u splitskoj Galeriji umjetnina. Kustosica i umjetnica izabrale su prostor podruma/lapidarija Klovićevih dvora za smještaj radova zamišljenog koncepta koji se povezuje s prijašnjom uspješnom zajedničkom prezentacijom skulptorskih i slikarskih intervencija u postavu i prostoru u sklopu skupne izložbe Pop-art is not dead.

Foto: gdk.hr/«Isadora Duncan» kombinirana tehnika/mix media, 90×80 (90×120) cm, 2016.

Posebno je pripremljena video projekcija, u trajanju od tri minute u loopu, koja predstavlja ironijski prikaz stvarnih ljudi u prirodi koji se zabavljaju i nastoje uhvatiti trenutke sreće koje nisu svjesni.

„Stoga, katalog i izložba umjetnice Nikoline Ivezić svojim sadržajem (intrigantne teme) i izrazom (korištenje specifičnih materijala, tehnika, ikonografije) pokazuje autentičan stvaralački angažman autorice i otkriva novi pristup povijesnome prostoru Galerije Klovićevih dvora. Tumačenja su nevezana uz stilske ili trendovske obrasce poput interpretacija pop-arta i bad-paintinga, ili stripovske estetike i pin-up magazina jer se autoričini sliko-reljefi stalno razvijaju u materiji (korištenjem obojana kaširana stiropora uz aplicirane limene pločice) i ikonografiji (poigravanjem s ovlaš nacrtanim figurama bez lica, ironijskim tumačenjima i kritikom društva kroz duhovitu naraciju).“ (iz teksta o izložbi)

Komentari