Istaknuto
13.07.2017.

Osim što Šimek aktivno radi na novim materijalima, publiku će počastiti dvostrukim nastupom na Ferragosto JAM festivalu u Orahovici. Na Izštekanom stageu predstavlja se u solo izdanju, dok će sa svojim matičnim bendom She Loves Pablo nastupiti na glavnoj pozornici kao support metal divovima braći Cavalera, osnivačima čuvene Sepulture. Povodom tih nastupa i novog singla razgovarali s jednim od najboljih vokala hrvatske scene.

09.07.2017.

U skrivenim ambijentima diljem Lijepe naše i ovog nas ljeta čekaju najpoznatiji dramski naslovi, opere i baleti. Provjerite što sve nude Dubrovačke ljetne igre, Splitsko ljeto, Kazalište Ulysses, Riječke ljetne noći, Histrioni i Ljetne noći Teatra Exit.

Vizart

Backyard Art Festival ne predaje borbu te se vraća u unplugged verziji

04.08.2016. Katarina ŠapinaFoto: Press

Čini se da se organizatori Backyard Art Festivala nisu mogli pomiriti s time da im je ovogodišnji BAF odgođen te da ne pruže svojoj vjernoj publici barem malenu dozu zabave. U toj namjeri će se 12. i 13. kolovoza 2016. godine u Donjem Miholjcu održati BAF – Unplugged.

Podsjetimo se da je ovogodišnji Backyard Art Festival otkazan zbog vremenskih uvjeta te svih poteškoća koji su ti isti uvjeti nosili. Zbog same sigurnosti posjetitelja, a posebice kampera, organizatori su bili primorani otkazati BAF koji se trebao održavati od 15. do 17. srpnja. Uz odličan line-up te mnoštvo kvalitetnog popratnog programa, BAF je i ove godine trebao biti festival koji se ne bi trebao propustiti, unatoč činjenici da je to tek druga godina održavanja.

Foto: Press

Foto: Press

No, protiv prirode se nije moglo, stoga je do takvog scenarija i došlo. Kao zamjenu za originalni BAF, održat će se Backyard Art Festival – Unplugged, a program će biti raspoređen u dva dana. Prema tome, u petak, 12. kolovoza, održat će se radionica digitalne fotografije na kojoj će polaznici steći nova znanja i iskustva vezana uz digitalnu fotografiju. Stečena nova znanja odmah će pokušati primijeniti i u praksi, a temeljit će se na fotografiranju po Donjem Miholjcu. Na kraju će biti odabrano i 50 radova koji će biti dio online izložbe. Za radionicu je potrebno ponijeti vlastitu fotografsku opremu te dobru volju, a poželjno je doći na dva kotača zbog cirkuliranja po gradu.

Idući dan, 13. kolovoza, se  u 17 sati otvara izložba stripa u prostoru bivše papirnice Petar Pan, a organizira je Udruga StripOs iz Osijeka. Isti dan će se od 18 sati održavati i akustična svirka, BAF unplugged, u srednjem parku kod paviljona, a izvođači još nisu objavljeni. Pod organizatorskom palicom kluba mladih Garaža Belišće odvijat će se radionica žongliranja, a radionicu izrade balona od sapunice vodit će Udruga Migra. Posjetitelji će moći razgledati i kreativne štandove na kojima će moći kupiti različite kreativne sitnice. Ako posjetitelje ne ponese ritam akustične svirke, moći će se rasplesati uz zumbu koja će se također održati u srednjem parku.

Komentari