Istaknuto
21.06.2018.

"Katalonac" je naizgled neobavezna predstava koja će znalački nenametljivo, zakrivena smijehom, u gledatelju zatitrati neke mnogo dublje žice, vrlo aktualne u našem društvu.

20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

Film

BAFTA nagrade: Girls pobijedile Game of Thrones!

13.05.2013. Paula Bračko

Foto: facebook.com/bafta

Foto: facebook.com/bafta

Britanska akademija filmske i televizijske umjetnosti, BAFTA, jučer je dodijelila svoje nagrade  za televizijski program u 2013. godini. BBC je apsolutno dominirao po broju nominacija i osvojenih nagrada i to do te mjere da je publika ostala iznenađena kad je neka druga televizijska kuća odnijela pobjedu. Međutim, izgubili su protiv Channel 4 koji ih je potukao u kategoriji sportskog ili prijenosa uživo i to za Paraolimpijske igre 2012. BBC je u istoj kategoriji bio nominiran za pokrivanje Olimpijskih igra iste godine.

Još je veće iznenađenje večeri bila pobjeda serije Girls i to jer su u istoj kategoriji bile nominirane i serije Homeland, The Bridge i Game of Thrones koji apsolutno vrvi britanskim glumcima te je višestrukonagrađivan. Iako je i Girls iznimno hvaljena serija, malo tko je pretpostavio da će pobijediti stanovnike Westerosa.

Foto: facebook.com/bafta

Foto: facebook.com/bafta

Ben Whishaw odnio je nagradu za glavnog glumca u BBC-jevoj adaptaciji Shakespeareove drame Richard II kao dio serije The Hollow Crown u kojoj još glume Jeremy Irons i Tom Hiddleston. Simon Russell Beale je bio dio iste te serije, ali u drami Henry IV Part 2 te je za svoju izevedbu dobio BAFTA-u za sporednu ulogu.

Glumica Sheridan Smith osvojila je nagradu za glavnu glumicu u seriji Mrs Biggs, ali ju je zasjenila Olivia Colman koju mediji nazivaju britanskom Jennifer Lawrence. Colman je te večeri osvojila čak dvije BAFTA-e: jednu za sporednu glumicu u Accused, a drugu za najbolju žensku izvedbu u humorističnom programu za ulogu u seriji Twenty Twelve. Kod nas je na malim ekranima možete gledati od ovog četvrtka u RTL-ovoj seriji Broadchurch.

Ostale dobitnike možete pročitati na BAFTA-inim službenim stranicama.

(Visited 36 times, 1 visits today)

Komentari