Istaknuto
19.09.2017.

Do kraja godine ostalo je nešto više od tri mjeseca, taman dovoljno vremena da zaboravimo loše filmsko ljeto - ovo su naslovi koje nećemo propustiti.

18.09.2017.

Međunarodni festival razvojnog kazališta Ganz novi festival u svojem će se 7. izdanju održati u dva termina, od 21. do 24. rujna te od 7. do 16. prosinca. U rujanskom dijelu programa 70-ak umjetnika/ca i studenata/ica te 45 filmskih autora/ica predstavit će svoje plesne i kazališne predstave, multimedijalne instalacije, filmove i radionice.

Film

BAFTA nagrade: Girls pobijedile Game of Thrones!

13.05.2013. Paula Bračko

Foto: facebook.com/bafta

Foto: facebook.com/bafta

Britanska akademija filmske i televizijske umjetnosti, BAFTA, jučer je dodijelila svoje nagrade  za televizijski program u 2013. godini. BBC je apsolutno dominirao po broju nominacija i osvojenih nagrada i to do te mjere da je publika ostala iznenađena kad je neka druga televizijska kuća odnijela pobjedu. Međutim, izgubili su protiv Channel 4 koji ih je potukao u kategoriji sportskog ili prijenosa uživo i to za Paraolimpijske igre 2012. BBC je u istoj kategoriji bio nominiran za pokrivanje Olimpijskih igra iste godine.

Još je veće iznenađenje večeri bila pobjeda serije Girls i to jer su u istoj kategoriji bile nominirane i serije Homeland, The Bridge i Game of Thrones koji apsolutno vrvi britanskim glumcima te je višestrukonagrađivan. Iako je i Girls iznimno hvaljena serija, malo tko je pretpostavio da će pobijediti stanovnike Westerosa.

Foto: facebook.com/bafta

Foto: facebook.com/bafta

Ben Whishaw odnio je nagradu za glavnog glumca u BBC-jevoj adaptaciji Shakespeareove drame Richard II kao dio serije The Hollow Crown u kojoj još glume Jeremy Irons i Tom Hiddleston. Simon Russell Beale je bio dio iste te serije, ali u drami Henry IV Part 2 te je za svoju izevedbu dobio BAFTA-u za sporednu ulogu.

Glumica Sheridan Smith osvojila je nagradu za glavnu glumicu u seriji Mrs Biggs, ali ju je zasjenila Olivia Colman koju mediji nazivaju britanskom Jennifer Lawrence. Colman je te večeri osvojila čak dvije BAFTA-e: jednu za sporednu glumicu u Accused, a drugu za najbolju žensku izvedbu u humorističnom programu za ulogu u seriji Twenty Twelve. Kod nas je na malim ekranima možete gledati od ovog četvrtka u RTL-ovoj seriji Broadchurch.

Ostale dobitnike možete pročitati na BAFTA-inim službenim stranicama.

Komentari