Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Vizart

Boombarstick: Urban Arts & Music Festival 2013.

13.04.2013. Žana Amidžić

Foto:facebook.com/Boombarstick

Foto:facebook.com/Boombarstick

Boombarstick je prvi Urban Arts & Music Festival u Vodnjanu (ili Dignano), a traje od 3. do 7. srpnja 2013. godine. Na službenim stranicama ovoga festivala su objasnili njegovo značenje ovako: Ova zemlja (Hrvatska) je godinama bila pod vlašću Mletačke Republike, Habsburgovaca, Kraljevine Italije, Jugislavije, a nakon kratke “slobode”, sada se ponovno mora suočiti sa službenim ulaskom u EU. Unatoč svim tim smjenama, Istarska regija je poznata u Hrvatskoj po otvorenošću i miksu identiteta. Zbog toga je Boomarstick festival osnovan kako bi proslavili na najbolji način tu kulturu kroz umjetnost.

Središte grada Vodnjana pokazuje najveći istarski zvonik i skrivene srednjovjekovne ulice kao i venecijansku arhitekturu. Neke kuće su razrušene, dok su druge napuštene, a baš na njihovim zidovima boombarstick umjetnici će prikazati svoja djela i donijeti malo živosti starome gradu.

Foto:facebook.com/Boombarstick

Foto:facebook.com/Boombarstick

Povodom ulaska Hrvatske u EU, ovaj festival nudi korisne ideje kako bi se otkrile različitosti i lokalna multikulturalna baština posjetiteljima iz europskih zemalja. Cilj je pokazati Europi da je Vodnjan jednako dobar kao i bilo koji drugi europski grad s umjetničkog i kulturnog  gledišta. Festival će oživjeti s mnoštvo umjetničkih događanja, glazbenih trenutaka te radionica osmišljenih na način da se uključe inozemni i lokalni umjetnici kao i sami mještani. Ujedno, bit će predstavljeni i svi lokalni specijaliteti te obrtnički proizvodi. Kao što su organizatori festivala htjeli naglasiti da je naša kultura stvoriti a ne uništiti; svatko je dobrodošao,a nitko nije isključen.

Foto:facebook.com/Boombarstick

Foto:facebook.com/Boombarstick

Umjetnici koji će se pobrinuti za novi izgled starih zdanja Vodnjana su Miron Milić, OKO, Phlegm, Liqen, Sam3, Interesni Kazki, Ufocinque, Hitnes, Eme, Giorgio Bartocci, NeSpoon, Ludo, Remed i Emilio Cejalvo.

Svakako da zabave ovoga ljeta neće nedostajati, a na vama je da odlučite koji ćete festival posjetiti, pogledati i iskusiti nešto novo.

(Visited 130 times, 1 visits today)

Komentari