Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Film

Deset godina Filmskih programa u Kinu Tuškanac

14.03.2014. Valentina Botica

kino tuskanac

Prije deset godina svoj su početak doživjeli Filmski programi Hrvatskog filmskog saveza. Od 2004. godine Kino Tuškanac jedan je od zagrebačkih centara kulture koji okuplja zanimljive nekomercijalne naslove, razne tematske cikluse, dokumentarne i eksperimentalne filmove te najbolje iz hrvatske kinematografije. U nedjelju, 16.3., počet će obilježavanje desete godišnjica nastanka Filmskih programa, s početkom u 11 sati.

U program će nas uvesti pionir  tihe kinematografije Charlie Chaplin, projekcijom filmova Skitnica, Šef odjela u robnoj kući, Rolanje i Njegov novi posao. Filmove će pratiti živa glazba na pijaninu, za što će biti zaslužan Igor Savin.

Nakon Chaplina uslijedit će film Slavica redatelja Vjekoslava Afrića iz 1947. godine, prvi jugoslavenski dugometražni film snimljen nakon Drugog svjetskog rata, s početkom u 17 sati, dok je za  19 sati najavljen dokumentarac Moj zanat, o životu i djelu Arsena Dedića, beogradskog redatelja Mladena Matičevića. U kasnijim satima, program nas vodi malo dalje u prošlost, točnije u 1933. godinu, kada je snimljen film Ekstaza redatelja Gustava Machatyja.

Program obilježavanja obljetnice traje do kraja ožujka, a naslovi koje ćemo moći pogledati su, između ostalog, Nanook sa sjevera Roberta Flahertyja, Bergmanovi Fanny i Alexander te Sedmi pečat, Metropolis Fritza Langa, ali i Dame iz Bulonjske šume Roberta Bressona.

Komentari