Istaknuto
20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

14.06.2018.

Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić već 70 godina djeluje u okviru istoimenog studentskog kulturno umjetničkog društva kao jedan od najboljih i najslavnijih hrvatskih folklornih ansambala. Okruglu obljetnicu proslavili su odličnim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Film

Fifty Shades of Grey dobio datum izlaska, u kina stiže prvog dana mjeseca kolovoza 2014. godine!

28.06.2013. Ivan Dominik
Foto: www.facebook.com/50shadesofgrey

Foto: www.facebook.com/50shadesofgrey

Jedan od trenutno najiščekivanijih filmova, Fifty Shades of Grey, koji je rađen prema aktualnom američkom bestselleru američke spisateljice E.L. James, koja je čak i jedna od producentica filma, dobio je svoj datum izlaska na tržište. U svjetsku reprodukciju film će izaći u petak, prvoga dana mjeseca kolovoza 2014. godine.

Službena objava ove vijesti stigla je iz New Yorka od ekipa koja tek radi na filmu, čija će redateljica biti Sam Taylor-Johnson koja se zbog svojih ranijih uradaka na filmskoj traci čini i više nego prikladan izbor za ovaj film. Scenarij je prema knjizi E.L. James adaptirala Kelly Marcel, dok će producenti zajedno sa spisateljicom biti Michael De Luca i Dana Brunetti.

I to je to od ekipe koja je zasad poznata u stvaranju filma, a izbor glumaca kao i sam početak snimanja – tek slijedi. Kuće kojima film pripada jesu Universal Pictures i Focus Features, a nakon što su u ožujku prošle godine otkupili prava na prvu knjigu trilogije (Fifty Shades Darker (2011) i Fifty Shades Freed (2012)) E.L. James, one žele snimiti i filmsku trilogiju, koja uopće nije daleko od realizacije u narednim godinama.

(Visited 142 times, 1 visits today)

Komentari