Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Film

Film Jurja Primorca u natjecateljskom programu filmskog festivala u Gentu

11.10.2017. Ziher.hrFoto: scena iz filma "Marija"/ HAVC

Igrani film Marija u režiji Jurja Primorca prikazat će se u glavnoj konkurenciji kratkometražnih igranih filmova ‘Europski kratki’ (European Shorts). 44. izdanje prestižnog filmskog festivala u belgijskom gradu Gentu održat će se od 10. do 20. listopada, a Marija će svoju Benelušku premijeru imati 13. listopada.

Radnja Marije bazirana je na svakodnevnici Marinka koji je zaposlen u pauk-službi, gdje s kolegom Antom prevozi nepropisno parkirane aute na zagrebački deponij. Nakon posla Marinko je umoran i osamljen. Pojede nešto, gleda TV, ode na spavanje. I tako iz dana u dan, sve dok u njegov život potiho ne uđe jedna Marija.

Uz režiju, Juraj Primorac zajedno s Ivanom Turkovićem-Krnjakom potpisuje i scenarij, za kameru je bio zadužen Luka Matić, za montažu Sara Gregorić, a oblikovanje zvuka potpisuje Dubravka Premar. Kostimografkinja je Zorana Frkić, a scenografkinja Dora Primorac. Glavne uloge u filmu nose Josip Lukić i Nikša Butijer, a u ostalima se pojavljuju Ksenija Marinković, Sandra Lončarić-Tankosić, Igor Serdar, Verica Radić, Zdenko Jelčić i Tanja Smoje. Producent je Ivan Maloča, a film je nastao u produkciji Interfilma i uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra. Inače, Marija je do sada prikazana na desetak festivala diljem svijeta, a s Međunarodnog filmskog festivala ‘Dream City’ održanog u Rivneu vratila se s prvom nagradom za kratkometražni film.

Beneluškoj premijeri filma 13. listopada nazočit će redatelj Juraj Primorac zajedno sa scenaristom Ivanom Turkovićem-Krnjakom, a nakon projekcije odgovarat će na pitanja publike.

Filmski festival u Gentu ove će godine prikazati više od 140 filmova od čega je njih samo sedam uvršteno u natjecateljsku selekciju ‘Europski kratki’ u sklopu koje će se prikazati i Marija. Zemlja u fokusu 44. izdanja festivala je Italija, a kao i svake godine očekuje se da će ga posjetiti više od 100 000 ljudi.

Sve ostale detalje potražite na službenim stranicama festivala.

(Visited 42 times, 1 visits today)

Komentari