Istaknuto
15.10.2018.

Dobre knjige uvijek su u modi. Svakog tjedna ćemo vam odabrati po tri nove knjige koje možete pronaći na policama domaćih knjižara, a uz malo sreće, neke od njih mogu biti vaše.

14.10.2018.

Priča o dvoje ljudi - kroz desetljeća - bez obzira na uspjeh ranijih izdanja, ostaje klasik koji uvijek može (p)ostati suvremen.

Izvedbene umjetnosti

Footloose zadnji put izveden u Zagrebu!

15.05.2014. Petra Šiljeg
foto: Footloose

foto: www.footlooseincroatia.com/naslovnica/

U kino dvorani zagrebačkog Studentskog centra 13.5. smo zadnji put vidjeli svjetski hit Footloose – lakonogi mjuzikl. Trideset i sedam izvođača, sedamnaest muzičkih brojeva, nominacije za Nagradu hrvatskog glumišta u tri kategorije i brojne pohvale za hrvatsku inačicu broadwayskog hita opravdali su očekivanja. Uz toliko brojeva lako je pretpostaviti da mjuzikl zrači energijom i pozitivom.

Odmah na početku, zaslijepljene šarenim svjetlima, redatelj Igor Barberić uvukao nas je još jednom, posljednji put, u svijet plesa, glazbe i zabave. Priča o tinejdžeru Renu (Nikola Milat), koji se bori protiv zabrane plesa u zabačenom gradiću Bomontu, i Ariel (Maja Šuput), kćeri velečasnog Shawa (Dario Berchic), koja se svim silama trudi otići iz maloga grada, ispripovijedana je ležerno uz plesne brojeve koji su ostavljali publiku bez daha.

Scenografija je zaslužila ocjenu plus 5, a sjajni izvođači ostavili su i dio sebe na pozornici. A kako i ne bi, nakon 2 sata i 15 minuta proživljavanja ove jednostavne, ali u pozadini i teške priče. Čini se da je kontrast humora i nekoliko ozbiljnih brojeva, kao što su Vidi se sve i Daj mi snage, i dalje dobitna kombinacija.

foto: www.footlooseincroatia.com/naslovnica/

foto: www.footlooseincroatia.com/naslovnica/

Mjuzikl su na svojim plećima iznijeli sporedni glumci, ako ih tako uopće možemo nazvati. Bojan Jambrošić kao Willard i Mario Valentić u ulozi trenera Rogera zabavili su stereotipnim prikazom malograđanskog mentaliteta. Nina Kraljić (Rusty) pokazala je vokalnu snagu, a Damir Kedžo, najnovije pojačanje u trupi, oduševio je u ulozi negativca Chucka. Ne može se zanemariti ni Mirjana Sinožić (Vi), Lela Kaplowicz (Ethel), Ema Gagro (Wendy), kao ni ostatak ansambla.

Ovako talentirana skupina glumaca, pjevača, plesača, kostimografa i kreativaca još nam je jednom pokazala kako se to radi prezentirajući nam dašak Broadwaya u Zagrebu. Zadovoljna publika iz dvorane je mogla ponijeti životne pouke. “Mama zna!” rekao je Willard, ili su pak pjevušili “Korak mi je lak” na putu prema doma.  Ostalima preostaje samo se nadati da će u sljedećim sezonama mjuzikl lakih noga zaživjeti na kazališnim daskama još koji put.

(Visited 95 times, 1 visits today)

Komentari