Istaknuto
15.03.2018.

Ususret koncertnoj promociji novog EP-a “Valovi” u Močvari ovog petka razgovarali smo s pjevačicom i gitaristicom Lucijom Ivšić i novim bubnjarem Goranom Nježićem o planovima Punčki, ljetu i uspomenama.

11.03.2018.

"Comic Sans" Nevija Marasovića komičan je prikaz odnosa između oca i sina koji se silno razliku, ali su i silno nalik jedan drugome.

Izvedbene umjetnosti

Gavellin ansambl zgrožen cenzurom

20.01.2013. Maja Brlek
Foto: gavella.hr

Foto: gavella.hr

Iz kazališta Gavella stigla je reakcija na cenzuru. Podsjetimo, zbog kampanje vjerskih udruga protiv plakata kojim se najavljuje predstava “Fine mrtve djevojke”, a na kojem se prikazuje kip Blažene Djevice Marije u lezbijskom zagrljaju, rukovodstvo Gavelle odlučilo je povući plakat iz javnosti, a žurno je reagirao i gradonačalnik Milan Bandić te se pobrinuo da plakati odmah budu maknuti sa svih mjesta na kojima su bili postavljeni. Dio Gavellina ansambla zgranut je ovim grubim činom cenzure koja je, kako oni smatraju, provedena od strane politike nad njihovim kazalištem.

“Smatramo to nedopustivim ugrožavanjem slobode umjetničkog izražavanja u demokratskom društvu. Mali je korak od zabrane plakata do zabrane predstave”, piše u njihovoj izjavi za medije. Izjavu ansambla kazališta Gavella potpisali su: Jelena Miholjević, Dijana Vidušin, Slavica Knežević, Antonija Stanišić Šperanda, Živko Anočić, Barbara Nola, Ksenija Pajić, Enes Vejzović, Sven Šestak, Ivana Roščić, Nenad Cvetko, Siniša Ružić, Ana Kvrgić, Nataša Janjić Lokas, Franjo Dijak, Ranko Zidarić, Janko Rakoš, Zoran Gogić, Bojana Gregorić Vejzović, Ankica Dobrić, Ivana Bolanča, Filip Križan, Amar Bukvić, Duško Valentić, Nela Kocsis, Hrvoje Klobučar te Ozren Grabarić.

(Visited 65 times, 1 visits today)

Komentari