Istaknuto
23.08.2017.

Riječka četvorka Silk Milk definirana je kao instrumental progressive funk rock bend, sviraju autorske skladbe i u tome uživaju. Ozbiljni su što se tiče pristupa stvaranju glazbe, no u tome uvijek nađu mjesta za zabavu. Dok pripremaju debitantski EP, upoznajte ih malo bolje u intervjuu.

20.08.2017.

Dadaizam, kao umjetnički pokret, na svojim marginama skriva imena umjetnica koja zaslužuju da se svjetlo i pozornost skrene na njihov rad.

Glazba

Glazbeni vremeplov: Album koji ruši sve rekorde i velikani folk rocka pod drugim imenom

10.03.2015. Helena Kezerić
Foto: facebook.com/SimonandGarfunkel

Foto: facebook.com/SimonandGarfunkel

Godine 1958. na današnji dan Big Records izdaje pjesmu pod nazivom Our Song dvojice tinejđera, koji dolaze iz Queensa u New Yorku. Tom and Jerry im je bilo tadašnje umjetničko ime, kasnije su izrasli u prave američke folk rock divove. Šezdesete su im donijele slavu, a svijet ih danas zna po njihovim pravim imenima, to su Paul Simon i Art Garfunkel.

Pink Floydima 10. ožujka 1973. godine  u SAD-u izlazi osmi studijski album pod nazivom “The Dark Side Of The Moon”. Album se na američkim ljestvicama zadržao 741 tjedan za redom u periodu od 1973. do 1988. godine. Taj rekord do danas nije uspio oboriti ni jedan drugi izvođač u povijesti glazbe. Nakon što se album našao na Billboard Top Pop Catalog ljestvici, album se tamo zadržao još 759 tjedana, a time stvara brojku od preko 1,500 tjedana provedenih na raznoraznim glazbenim ljestvicama do svibnja 2006. Album je prodan u 45 milijuna primjeraka, time je automatski postao najuspješnijim i najprodavanijim albumom Pink Floyda. Dodjeljuje mu se i titula jednog od najbolje prodavanih albuma na cijelom svijetu.

Foto: facebook.com/pinkfloyd

Foto: facebook.com/pinkfloyd

Na današnji dan rođena je i Emeli Sandé, britanska pjevačica, koja se bavi i pisanjem tekstova. Ovaj predivan glas vam može biti poznat po pjesmama Read All About It, Next to Me ili duetu Beneath Your Beautiful. Osobno mi je najdraža njena suradnja sa Rudimentalom i pjesma Free.

Komentari