Istaknuto
14.06.2018.

Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić već 70 godina djeluje u okviru istoimenog studentskog kulturno umjetničkog društva kao jedan od najboljih i najslavnijih hrvatskih folklornih ansambala. Okruglu obljetnicu proslavili su odličnim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

10.06.2018.

Uoči Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, a nekoliko dana nakon presude Zdravku Mamiću, pjesma "Nogomet" Pips, Chips & Videoclipsa ponovno postaje iznimno aktualan društveni komentar. Kako je Ripper 1998. u žar zbivanja smjestio u suštini antinogometnu pjesmu, to se ne susreće često.

Film

Hannibal obnovljen za drugu sezonu

01.06.2013. Nikola Šimić
facebook.com/NBHannibal

facebook.com/NBHannibal

Dr. Lecter “družit” će se s nama  i sljedeće godine budući da je NBC odlučio obnoviti Hannibala za drugu sezonu. Serija koja je dobila brojne pohvale od kritičara ipak nije uspjela pridobiti veliki broj gledatelja što je vjerojatno posljedica relativno kasnog starta u televizijskoj sezoni. I iduća sezona će biti emitirana na proljeće i to u kabelskom formatu od 13 epizoda što je malo neuobičajeno za broadcast kanale (ali svakako dobro za kvalitetu serija).

Vjerujem da će i mnogi gledatelji u Hrvatskoj biti zadovoljni vijestima o obnovi serije budući da je jedan od razloga obnove serije njen veliki uspjeh u Europi i ostatku svijeta, šire od SAD-a gdje se nažalost ne može pohvaliti visokom gledanošću. No, obožavatelje Bryana Fullera vijest vjerojatno nije iznenadila jer su se navikli da se njegove serije ukidaju nakon dvije kratke, ali genijalne sezone (s iznimkom Wonderfallsa ukinute nakon jedne sezone). Primjeri uključuju već sada televizijski klasik Dead Like Me (Tko živ, tko mrtav) o crnim koscima koji skupljaju duše preminulih, dramediji koja je ostala uskraćena za treću sezonu na Showtimeu. Ja sam samo jedan od mnogih koji još uvijek to otkazivanje nije prebolio (čak ni film iz 2009. nije pomogao zaliječiti stare rane). Ali da se vratimo na Hannibala. Pa zapravo ništa, to je to. Ja sam iskoristio priliku da se malo žalim, a gledatelji Hannibala su najbitniju informaciju dobili već u naslovu (koji je vjerojatno jedina stvar koju je većina pročitala).

(Visited 60 times, 1 visits today)

Komentari