Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Nova imena Exit festivala: John Newman, Milky Chance i Goldie & The Heritage Orchestra

21.03.2015. Ziher.hr
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Novosadski Exit festival je svom line upu dodao još nekoliko izvođača! Tako ćete na novosadskoj tvrđavi uz do sada najavljeni line up moći poslušati Johna Newmana, Milky Chance te Goldie & The Heritage Orchestra.

John Newman engleski je glazbenik najpoznatiji po hitu “Love Me Again” koji je pokorio britansku top ljestvicu i zasjeo na prvo mjesto. Vokalni stil Johna Newmana ima najdublje korijene u soul glazbi s naglašenom emocionalnom ekspresijom. Usprkos činjenici da su mu samo 24 godine, John pjeva kao veliki. Surađivao je i s nekim poznatim glazbenicima, pa je tako njegova suradnja s Calvinom Harrisom polučila ogroman uspjeh diljem svijeta. John trenutno priprema novi album pa pretpostavljamo da ćete na ovogodišnjem Exitu moći čuti i pokoju novu stvar.

Foto: facebook.com/johnnewmanmusic/photos

Foto: facebook.com/johnnewmanmusic/photos

Milky Chance je njemački duo koji kombinira elemente folka, reggaea te moderne elektronske glazbe.Veliki uspjeh je postigla njihova pjesma “Stolen Dance” koja je pregledana više stotina milijuna puta na Youtubeu, a 2014. godine je službeno bila najtraženija pjesma na poznatom Shazam!-u. Imali su nastupe po cijelom svijetu te na festivalima poput Coachelle i aktualnom SXSW te su nastupili kod Jimmya Kimmela.

Foto: Press

Foto: Press

Uz ove izvođače također će nastupiti i Goldie, legendarni engleski DJ i glumac te vizualni umjetnik. Na Exit festivalu će nastupiti u sklopu X-Bass programa koji se ove godine realizira uz pomoć poznatog UKF-a. Na festivalu će se pojaviti povodom 20 godina od izdanja drum’n bass prvijenca “Timeless”.

(Visited 61 times, 1 visits today)

Komentari