Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Izvještaj – Tulum u Domu sportova: 2/3 Punk

17.10.2016. Ivan Košar
Foto: Martina Trbuščić/Ziher.hr

Nekoliko dana unaprijed Tulum u Domu Sportova bio je rasprodan. Krcato je bilo na parteru, malo manje na tribinama. Gužvalo se i tražilo mjesto gdje ćeš se usidriti i slušati svoj omiljeni bend. Šank?! sam propustio, odnosno popratio sam ga sa šanka u predvorju i mokrio grlo pivom. U pozadini sam čuo da su dečki razvalili svoje uspješnice Zagreb gori, Borac, Crni oblak, Krvav od pića i Naša stvar. Ali zato sam kupio majicu s njihovim imenom. Kad već nisam bio cijelim svojim bićem na svirci barem nekakvo iskupljenje.

Foto: Martina Trbuščić/ziher.hr

Foto: Martina Trbuščić/Ziher.hr

Već lagano u elementu došlo je vrijeme za one kojima sam se veselio svojim dolaskom. Brkovi su svoj set otvorili pjesmama s novog albuma Ništa više mi ne značiš i Sex i droga. Kasnije su miksali i ostale svoje hitove. U Neću da idem u disko skup pridružio im se zanimljiva pojava Njec Hranjec. Cvjetalo je meni cvijeće i Samo pijan mogu dodatno je začinila Vesna Pezo. Shemso i dalje melje i baca otrovne strelice prema svima. Dodatno na piku su mu bili već standardno dva popularna benda. Cijelo je vrijeme govorio kako se napio, a napio se očito i Prasac koji je zaboravio svoju gitaru uzeti na svirku. Oduševili su me svojom energijom.

Foto: Martina Trbuščić/Ziher.hr

Foto: Martina Trbuščić/Ziher.hr

Für immer punk?

Cijelo to vrijeme hodnik ispod dvorane bio je pun ljudi. Na wc si mogao zaboraviti da ćeš ići kolika je gužva bila. Tu i tamo sam se spuštao dolje po novu rundu i da si zapišem zabilješke o koncertu. Blok pun gramatičkih pogrešaka i baljezgarija dokaz su mi da sam bio propisno alkoholno hidratiziran. Za Hladno pivo od početka sam imao neki osjećaj da neće pratiti tu punk euforiju. Pjevajte nešto ljubavno i Nema više bile su jedine na koje sam se odvalio i potrošio znoja. Bile su tu još i Bačkizagre stuhpa šeja te Trening za umiranje. Ostalo je bio produkt mog neznanja njihovih novijih pjesama. Meni su ipak bili draži u doba “Džinovskog”, “G.A.D.-a” i “Desetke”. Za mene osobno šteta je što nisu još zagrabili u taj vremenski period. Mile je čak i u šali nešto spomenuo – “Hoćete da sviramo stare, nove ili srednje?”

U globalu tulum je bio odličan. Plesalo se, pjevalo se, cugalo se i što je najbitnije bilo je zabavno. Svatko tko je izdvojio kune iz novčanika da si plati upad dobio je i više od dobivenog. Nakon Zagreba Tulum turneja nastavlja se velikim koncertima u riječkoj Dvorani mladosti 25. te u splitskoj Spaladium Areni 26. studenog. Ovim putem poziv svima koji se nađu u blizini neka tulumare.

Foto: Martina Trbuščić/Ziher.hr

Foto: Martina Trbuščić/Ziher.hr


(Visited 109 times, 1 visits today)
Što misliš o ovome koncertu?

Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!

0%
1
2
3
4
5

(6 votes, average: 4.000 out of 5)

Komentari