Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Film

Iron Man 3 ruši rekorde: Najbolje kino otvaranje stranog filma ove godine!

29.04.2013. Ziher.hr
Foto: Facebook.com

Foto: Facebook.com

Hrvati vole Iron Mana! To je jedini zaključak koji se može donijeti nakon što se pogledaju impresivne brojke koje je akcijski spektakl Iron Man 3 ostvario u prvom vikendu prikazivanja – od četvrtka 25. travnja do nedjelje 28. travnja. Naime, film Iron Man 3 u prva četiri dana kino distribucije sveukupno je pogledalo 19.625 ljudi čime je ostvareno najbolje kino otvaranje nekog Marvelovog filma u Hrvatskoj do sada te uvjerljivo najbolje kino otvaranje stranog filma 2013. godine!

>>Recenzija: Iron Man 3 – Impresivni specijalni efekti, akcija i Robert Downey Jr.!

Posebno je zanimljiva činjenica što je s ovim brojem gledatelja Iron Man 3 već sada, u prva četiri dana, zaradio više nego što je u sveukupnoj kino distribuciji zaradio prvi nastavak ovog Marvelovog super-junaka iz 2008. godine. Što se samog kino otvaranja tiče, Iron Man 3 bolji je čak i od prošlogodišnjih Osvetnika koji su se otvorili s19.081 gledatelja. Film Iron Man 3 u prva četiri dana zaradio je 789.370 kuna što je treće najbolje kino otvaranje nekog filma kompanije Walt Disney (odmah iza drugog i četvrtog nastavka filmske franšize Pirati s Kariba).

Foto: Facebook.com/Iron Man

Foto: Facebook.com/Iron Man

U ostatku svijeta film je također startao impresivno. Otvorio se u 42 zemlje i sveukupno je utržio nevjerojatnih 195,3 milijuna dolara čime je oboren rekord koji su do sada držali Osvetnici sa 185,1 milijun dolara. Iron Man 3 tek treba započeti s prikazivanjem u SAD-u (3. svibnja), a box-office analitičari već mu sad prognoziraju sigurnu zaradu od preko milijardu dolara na svjetskim kino blagajnama.

Podsjetimo, u filmu Iron Man 3 briljantni industrijalist Tony Stark/Iron Man suočava se s neprijateljem koji ne poznaje granice. Nakon što neprijatelj u potpunosti uništi Starkov osobni život, on kreće u sudbonosnu potragu za odgovornima. Na svakom koraku avanture njegova hrabrost biti će testirana, a kada se nađe prislonjen uza zid, Stark će morati preživjeti koristeći svoje vlastite inovacije, osloniti se na svoju ingenioznost i instinkte kako bi zaštitio one koji su mu najbliži. Dok se bori za vlastiti povratak, Stark otkriva odgovor na pitanje koje ga je potajno proganjalo: čini li čovjek odijelo ili odijelo čini čovjeka?

(Visited 52 times, 1 visits today)

Komentari