Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Film

Iron Man 3 ruši rekorde: Najbolje kino otvaranje stranog filma ove godine!

29.04.2013. Ziher.hrVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Facebook.com

Foto: Facebook.com

Hrvati vole Iron Mana! To je jedini zaključak koji se može donijeti nakon što se pogledaju impresivne brojke koje je akcijski spektakl Iron Man 3 ostvario u prvom vikendu prikazivanja – od četvrtka 25. travnja do nedjelje 28. travnja. Naime, film Iron Man 3 u prva četiri dana kino distribucije sveukupno je pogledalo 19.625 ljudi čime je ostvareno najbolje kino otvaranje nekog Marvelovog filma u Hrvatskoj do sada te uvjerljivo najbolje kino otvaranje stranog filma 2013. godine!

>>Recenzija: Iron Man 3 – Impresivni specijalni efekti, akcija i Robert Downey Jr.!

Posebno je zanimljiva činjenica što je s ovim brojem gledatelja Iron Man 3 već sada, u prva četiri dana, zaradio više nego što je u sveukupnoj kino distribuciji zaradio prvi nastavak ovog Marvelovog super-junaka iz 2008. godine. Što se samog kino otvaranja tiče, Iron Man 3 bolji je čak i od prošlogodišnjih Osvetnika koji su se otvorili s19.081 gledatelja. Film Iron Man 3 u prva četiri dana zaradio je 789.370 kuna što je treće najbolje kino otvaranje nekog filma kompanije Walt Disney (odmah iza drugog i četvrtog nastavka filmske franšize Pirati s Kariba).

Foto: Facebook.com/Iron Man

Foto: Facebook.com/Iron Man

U ostatku svijeta film je također startao impresivno. Otvorio se u 42 zemlje i sveukupno je utržio nevjerojatnih 195,3 milijuna dolara čime je oboren rekord koji su do sada držali Osvetnici sa 185,1 milijun dolara. Iron Man 3 tek treba započeti s prikazivanjem u SAD-u (3. svibnja), a box-office analitičari već mu sad prognoziraju sigurnu zaradu od preko milijardu dolara na svjetskim kino blagajnama.

Podsjetimo, u filmu Iron Man 3 briljantni industrijalist Tony Stark/Iron Man suočava se s neprijateljem koji ne poznaje granice. Nakon što neprijatelj u potpunosti uništi Starkov osobni život, on kreće u sudbonosnu potragu za odgovornima. Na svakom koraku avanture njegova hrabrost biti će testirana, a kada se nađe prislonjen uza zid, Stark će morati preživjeti koristeći svoje vlastite inovacije, osloniti se na svoju ingenioznost i instinkte kako bi zaštitio one koji su mu najbliži. Dok se bori za vlastiti povratak, Stark otkriva odgovor na pitanje koje ga je potajno proganjalo: čini li čovjek odijelo ili odijelo čini čovjeka?

(Visited 63 times, 1 visits today)

Komentari