Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Knjige

Iz inata objavili 17 knjiga

10.01.2015. Inga Đudik
Foto: facebook.com/klubprvih pisaca

Foto: facebook.com/klubprvih pisaca

Današnjeg dopodneva je osim zubatog sunca zasjalo i 17 novih dragulja u svijetu književnosti za djecu i mlade. Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade objavilo je 17 knjiga, a njihova promocija će se održati danas u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu s početkom u 11 sati.

Da se objavljivati može i da ima prostora za nove knjige dokazalo je ovo svakim danom sve veće društvo. Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade prvotno je nastalo pod imenom Klub prvih pisaca 2004. godine, a trenutno broje 150 članova i svakim danom im stiže sve više upita. Od 17 objavljenih knjiga, samo sedam ih je sufinanciralo Ministarstvo kulture, navodi Silvija Šesto, predsjednica Društva. Na samom predstavljanju knjiga govorit će upravo ona, ali i urednici knjiga, a prisustvovat će autori i ilustratori. Ovo bi predstavljanje trebalo poslužiti kao uvod u još bolju i književno plodniju godinu. Najavljuju da će za 2015. godinu tražiti potporu za 32 knjige. Iako ne mogu računati na knjižare, knjige će biti prodane knjižnicama, neke su donirane, a vlastiti potpisani primjerak možete si priskrbiti upravo danas na predstavljanju.

Donosimo vam popis objavljenih naslova kao i njihovih autora:
Nada Mihelčić: Medalja za hrabrost
Nada Zidar-Bogadi: Plavi san
Snježana Babić-Višnjić: Puhni u jedra
Mladen Kopjar: Suze za pingvine
Mirjana Mrkela: Mea, mlađa sestra
Igor Čumandra: Žemlja je okrugla
Tamara Lovey: Tisov bijeg
Aljoša Vučković: Povratak u Ulicu zagonetki
Sanja Bužimkić: Čarobne cipele
Tatjana Pokrajac Papucci: Zašto baš to
Svebor Vidmar: Djeca gnjeva
Blanka Pašagić: San o dvorcu
Želimir Hercigonja: Crno ispod noktiju
Robert Mlinarec: Djed Mraz dimnjačar
Jelena Pervan: Čarapica pričalica
Zvjezdana Čagalj: Trun iz džepa
Nena Lončar: 6 guba čarolija i jedan užas na kvadrat

Komentari