Istaknuto
23.08.2017.

Riječka četvorka Silk Milk definirana je kao instrumental progressive funk rock bend, sviraju autorske skladbe i u tome uživaju. Ozbiljni su što se tiče pristupa stvaranju glazbe, no u tome uvijek nađu mjesta za zabavu. Dok pripremaju debitantski EP, upoznajte ih malo bolje u intervjuu.

20.08.2017.

Dadaizam, kao umjetnički pokret, na svojim marginama skriva imena umjetnica koja zaslužuju da se svjetlo i pozornost skrene na njihov rad.

Film

J.K.Rowling ne odustaje od magije: Čarobnjaci dobivaju nove filmove!

12.09.2013. Paula Bračko
Foto: Facebook.com/harrypottermovie

Foto: Facebook.com/harrypottermovie

Obožavatelji Harry Potter serijala, kako knjiga tako i filmova, konačno će doći na svoje. Iako su proteklih nekoliko godina, koliko je prošlo od izlaska posljednje knjige i filma, bili pomalo zapostavljeni, sada ponovno dobivaju svoj dio kolača. Naime, Warner Bros. odlučio je ugrabiti još malo love iz neiscrpnog izvora koji se zove J.K.Rowling te će adaptirati njezinu knjigu Fantastic Beasts and Where to Find Them u čak nekoliko filmova. Ta je knjiga inače udžbenik u Hogwartsu, a Rowlingova ju je napisala i izdala još davne 2001. godine. Također, scenarij za prvi film će napisati upravo slavna spisateljica koja je i stvorila popularnu sagu o najpoznatijem svjetskom čarobnjaku Harry Potteru. J.K. će ovo biti spisateljski debi po pitanju scenarija jer, iako je aktivno sudjelovala kod stvaranja svih osam filmova o Harry Potteru, nijednom nije imala zasluge u njihovim scenarijima.

Filmovi koji će se snimiti po knjizi Fantastic Beasts and Where to Find Them bit će smješteni u široj svjetskoj čarobnjačkoj zajednici te tako pružiti uvid obožavateljima u njen izgled izvan okvira Londona i Velike Britanije koji su poslužili kao mjesto radnje većine Harry Potter knjiga. Radnja će započeti u New Yorku i to sedamdeset godina prije nego što se Harry uopće rodio. Međutim, J.K. je najavila da fanovi ovaj film ne bi trebali smatrati niti uvodom niti nastavkom cijele sage već samo produžetkom cjelokupne priče s namjerom da je se produbi i približi ljudima.

Datum izlaska još nije poznat kao ni informacija hoće li se tko od stare glumačke ekipe pojaviti u novim filmovima.

Komentari