Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Kraj suradnje Morriconea i Tarantina

18.03.2013. Domagoj Puškarić
foto: facebook.com/unchainedmovie

foto: facebook.com/unchainedmovie

Legendarni talijanski skladatelj Ennio Morricone čije su skladbe obilježile generacije i ne prestaju “izlaziti iz uha” ni nakon pola stoljeća, izjavio je da prekida suradnju s Quentinom Tarantinom.

Morricone je s Tarantinom radio na oba Kill Billa,  potom na Inglorious Bastards iz 2009. te posljednje na Djangu. Izgleda da je na posljednjem filmu osamdeset i četverogodišnjem Morriconeu prekipjelo te je u jednom govoru na Sveučilištu u Rimu rekao. “S njim ne bih htio više ni na čemu raditi”, tvrdeći da Tarantino glazbu stavlja gdje god mu padne na pamet ne vodeći računa o povezanosti i koherentnosti.

Dodao je još da nije obožavatelj Odbjeglog Djanga zbog previše krvi. Ipak, čini se da publika tako ne misli uzmemo li u obzir da je to, komercijalno gledano, Tarantinov najuspješniji film zaradivši preko 400 milijuna dolara u kinima.

(Visited 22 times, 1 visits today)

Komentari