Istaknuto
19.10.2017.

Večeras se u Francuskom paviljonu otvara izložba međunarodno priznate multimedijalne umjetnice OKO, povodom čega smo ukratko popričali s autoricom.

11.10.2017.

Boris Svrtan, ravnatelj kazališta Gavella, otkrio nam je planove za izgradnju nove kazališne dvorane u koju će se smjestiti novopokrenuta Scena 121, a prokomentirali smo i ovogodišnje Gavelline večeri, novu Gavellinu sezonu te sve veći broj mladih glumaca i redatelja koji surađuju s Gavellom.

Glazba

Kraj suradnje Morriconea i Tarantina

18.03.2013. Domagoj Puškarić
foto: facebook.com/unchainedmovie

foto: facebook.com/unchainedmovie

Legendarni talijanski skladatelj Ennio Morricone čije su skladbe obilježile generacije i ne prestaju “izlaziti iz uha” ni nakon pola stoljeća, izjavio je da prekida suradnju s Quentinom Tarantinom.

Morricone je s Tarantinom radio na oba Kill Billa,  potom na Inglorious Bastards iz 2009. te posljednje na Djangu. Izgleda da je na posljednjem filmu osamdeset i četverogodišnjem Morriconeu prekipjelo te je u jednom govoru na Sveučilištu u Rimu rekao. “S njim ne bih htio više ni na čemu raditi”, tvrdeći da Tarantino glazbu stavlja gdje god mu padne na pamet ne vodeći računa o povezanosti i koherentnosti.

Dodao je još da nije obožavatelj Odbjeglog Djanga zbog previše krvi. Ipak, čini se da publika tako ne misli uzmemo li u obzir da je to, komercijalno gledano, Tarantinov najuspješniji film zaradivši preko 400 milijuna dolara u kinima.

Komentari