Istaknuto
09.01.2018.

"Fantom u operi" Andrewa Lloyda Webbera na Broadwayu je premijerno zaigrao 9. siječnja 1988. godine. Riječ je o najdugovječnijem brodvejskom mjuziklu koji oduševljava u svakom aspektu. Ovaj kazališni spektakl odražava i razlike između američkog i europskog pristupa kulturnim sadržajima.

06.01.2018.

Animirani filmovi nisu samo za djecu, a u ovoj filmolisti donosimo izbor filmova koji zadivljuju svojom pričom, animacijom i originalnošću.

Glazba

Kraj suradnje Morriconea i Tarantina

18.03.2013. Domagoj Puškarić
foto: facebook.com/unchainedmovie

foto: facebook.com/unchainedmovie

Legendarni talijanski skladatelj Ennio Morricone čije su skladbe obilježile generacije i ne prestaju “izlaziti iz uha” ni nakon pola stoljeća, izjavio je da prekida suradnju s Quentinom Tarantinom.

Morricone je s Tarantinom radio na oba Kill Billa,  potom na Inglorious Bastards iz 2009. te posljednje na Djangu. Izgleda da je na posljednjem filmu osamdeset i četverogodišnjem Morriconeu prekipjelo te je u jednom govoru na Sveučilištu u Rimu rekao. “S njim ne bih htio više ni na čemu raditi”, tvrdeći da Tarantino glazbu stavlja gdje god mu padne na pamet ne vodeći računa o povezanosti i koherentnosti.

Dodao je još da nije obožavatelj Odbjeglog Djanga zbog previše krvi. Ipak, čini se da publika tako ne misli uzmemo li u obzir da je to, komercijalno gledano, Tarantinov najuspješniji film zaradivši preko 400 milijuna dolara u kinima.

(Visited 22 times, 1 visits today)

Komentari