Istaknuto
17.08.2018.

Ove godine već smo imali prilike gledati nekoliko kvalitetnih hrvatskih naslova, a što u nastavku gledamo na velikom platnu donosimo u jesenskom pregledu.

16.08.2018.

Iako zadnjih godina nije u naponu snage, Madonna je kroz 35 godina karijere definirala glazbenu scenu kakvu poznajemo danas. Njezin 60. rođendan prilika je da se podsjetimo na veliku karijeru koja je promijenila svijet.

Glazba

Kraj suradnje Morriconea i Tarantina

18.03.2013. Domagoj Puškarić
foto: facebook.com/unchainedmovie

foto: facebook.com/unchainedmovie

Legendarni talijanski skladatelj Ennio Morricone čije su skladbe obilježile generacije i ne prestaju “izlaziti iz uha” ni nakon pola stoljeća, izjavio je da prekida suradnju s Quentinom Tarantinom.

Morricone je s Tarantinom radio na oba Kill Billa,  potom na Inglorious Bastards iz 2009. te posljednje na Djangu. Izgleda da je na posljednjem filmu osamdeset i četverogodišnjem Morriconeu prekipjelo te je u jednom govoru na Sveučilištu u Rimu rekao. “S njim ne bih htio više ni na čemu raditi”, tvrdeći da Tarantino glazbu stavlja gdje god mu padne na pamet ne vodeći računa o povezanosti i koherentnosti.

Dodao je još da nije obožavatelj Odbjeglog Djanga zbog previše krvi. Ipak, čini se da publika tako ne misli uzmemo li u obzir da je to, komercijalno gledano, Tarantinov najuspješniji film zaradivši preko 400 milijuna dolara u kinima.

(Visited 27 times, 1 visits today)

Komentari