Istaknuto
16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

06.09.2018.

Na jednom mjestu okupili smo najzanimljivije koncerte koji nas ove jeseni očekuju u Zagrebu i Rijeci. Pred nama je sjajna jesen koju će obilježiti Deafheaven, God Is An Astronaut, Editors, Jethro Tull, Mudhoney, ali i brojni domaći izvođači.

Izvedbene umjetnosti

“Kralj Lear” 17. godinu zaredom igra na Malom Brijunu

25.07.2017. Ziher.hrFoto: www.ulysses.hr

Kultna predstava “Kralj Lear Williama Shakespearea, u režiji Lenke Udovički, na repertoaru je i u ovoj sezoni Kazališta Ulysses. “Kralj Lear” igrat će od 27. do 30. srpnja u Tvrđavi Minor na Malom Brijunu, a naslovnu ulogu tumači Rade Šerbedžija. Njemu je ovo, kako kaže, “jedna od najdražih uloga u karijeri, čiju izvedbu uvijek iščekuje s nestrpljenjem te igra s najvećom strašću i predanošću”.

Produkcijom predstave “Kralj Lear” 2001. godine pokrenuto je Kazalište Ulysses, a na prvoj izvedbi prisustvovalo je više od tisuću gledatelja. Predstava je postigla izniman uspjeh kod publike i kritike te postala svojevrsni Ulyssesov zaštitni znak. Interes za nju i dalje ne jenjava te je već 17. godinu zaredom na repertoaru. Do sada je odigrana 74 puta pred uvijek prepunim gledalištem. “Kralj Lear” izvodi se na nekoliko lokacija u jedinstvenom ambijentu Malog Brijuna i Tvrđave Minor.

U predstavi nastupaju Rade Šerbedžija (Kralj Lear), Ivan Đuričić (Francuski kralj), Marko Juraga (Vojvoda od Burgundije), Filip Detelić (Vojvoda od Cornwalla), Nenad Cvetko (Vojvoda od Albanyja), Ksenija Marinković(Goneril), Lucija Šerbedžija (Regan), Nina Šerbedžija/Anja Sabol (Cordelia), Zoran Gogić (Grof od Kenta),  Miodrag Krivokapić (Grof od Gloucestera), Frano Mašković (Edmund), Bojan Krivokapić (Edgar), Lovro Ivanković (Oswald), Mladen Vasary (Luda), Duško Gojić (Prvi vitez) i Sergej Gajić (Gloucesterov vodič), uz pratnju Mostarske simfoniette i  glazbenog sastava Putokazi.

Brod za publiku polazi iz Fažane u 19:30 sati. Ulaznice je moguće kupiti na recepciji Nacionalnog parka Brijuni u Fažani (radno vrijeme od 10:00 do 13:15 i od 18:00 do 22:00 sata), na svim prodajnim mjestima Eventima te na internetskim stranicama kazališta: www.ulysses.hr.

(Visited 63 times, 1 visits today)

Komentari