Istaknuto
23.08.2017.

Riječka četvorka Silk Milk definirana je kao instrumental progressive funk rock bend, sviraju autorske skladbe i u tome uživaju. Ozbiljni su što se tiče pristupa stvaranju glazbe, no u tome uvijek nađu mjesta za zabavu. Dok pripremaju debitantski EP, upoznajte ih malo bolje u intervjuu.

20.08.2017.

Dadaizam, kao umjetnički pokret, na svojim marginama skriva imena umjetnica koja zaslužuju da se svjetlo i pozornost skrene na njihov rad.

Izvedbene umjetnosti

“Kralj Lear” 17. godinu zaredom igra na Malom Brijunu

25.07.2017. Ziher.hrFoto: www.ulysses.hr

Kultna predstava “Kralj Lear Williama Shakespearea, u režiji Lenke Udovički, na repertoaru je i u ovoj sezoni Kazališta Ulysses. “Kralj Lear” igrat će od 27. do 30. srpnja u Tvrđavi Minor na Malom Brijunu, a naslovnu ulogu tumači Rade Šerbedžija. Njemu je ovo, kako kaže, “jedna od najdražih uloga u karijeri, čiju izvedbu uvijek iščekuje s nestrpljenjem te igra s najvećom strašću i predanošću”.

Produkcijom predstave “Kralj Lear” 2001. godine pokrenuto je Kazalište Ulysses, a na prvoj izvedbi prisustvovalo je više od tisuću gledatelja. Predstava je postigla izniman uspjeh kod publike i kritike te postala svojevrsni Ulyssesov zaštitni znak. Interes za nju i dalje ne jenjava te je već 17. godinu zaredom na repertoaru. Do sada je odigrana 74 puta pred uvijek prepunim gledalištem. “Kralj Lear” izvodi se na nekoliko lokacija u jedinstvenom ambijentu Malog Brijuna i Tvrđave Minor.

U predstavi nastupaju Rade Šerbedžija (Kralj Lear), Ivan Đuričić (Francuski kralj), Marko Juraga (Vojvoda od Burgundije), Filip Detelić (Vojvoda od Cornwalla), Nenad Cvetko (Vojvoda od Albanyja), Ksenija Marinković(Goneril), Lucija Šerbedžija (Regan), Nina Šerbedžija/Anja Sabol (Cordelia), Zoran Gogić (Grof od Kenta),  Miodrag Krivokapić (Grof od Gloucestera), Frano Mašković (Edmund), Bojan Krivokapić (Edgar), Lovro Ivanković (Oswald), Mladen Vasary (Luda), Duško Gojić (Prvi vitez) i Sergej Gajić (Gloucesterov vodič), uz pratnju Mostarske simfoniette i  glazbenog sastava Putokazi.

Brod za publiku polazi iz Fažane u 19:30 sati. Ulaznice je moguće kupiti na recepciji Nacionalnog parka Brijuni u Fažani (radno vrijeme od 10:00 do 13:15 i od 18:00 do 22:00 sata), na svim prodajnim mjestima Eventima te na internetskim stranicama kazališta: www.ulysses.hr.

Komentari