Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Film

Kultni španjolski trileri u Ljetnom Art-kinu

25.06.2018. Ziher.hrFoto: press Art-kino Croatia / "Močvara"
Vrijeme čitanja: 2 minute

Ciklus španjolskog filma počinje 26. lipnja, a Art-kino prikazuje pet izvanrednih trilera. U utorak, 26. lipnja u 21 sat i 30 minuta Ciklus započinje filmom Tajna u njihovim očima. Radi se o Oscarom nagrađenoj mističnoj drami s elementima krimića. Svi filmovi Ciklusa prikazivat će se na Ljetnom Art-kinu, u dvorištu Samostana Gospe Lurdske u koje se ulazi kroz kino.

U prvom filmu iz Ciklusa, Tajna u njihovim očima, odvjetnik i sutkinja 1974. godine istražuju slučaj silovanja i ubojstva kojim postanu opsjednuti svi uključeni, a potom pratimo protagoniste 25 godina kasnije dok se prisjećaju slučaja i obnavljaju prekinutu romansu. Film je osvojio Oscara za najbolji strani film. Nakon njega u četvrtak, 28. lipnja slijedi pomalo zastrašujući kultni film Slatko spavaj, koji donosi priču o portiru kojemu posebnu radost pričinjava zagorčavanje života stanarima zgrade u kojoj radi. Postane potpuno zaokupljen mladom Martom čije veselje ga iznimno iritira što eskalira sve stravičnijim potezima s njegove strane.

Foto: press Art-kino Croatia / “Tajna u njihovim očima”

Oscarovci i dobitnici Goye

Misteriozni krimić poznatog španjolskog redatelja Alejandra Amenábara, Teza, prikazat će se u petak, 29. lipnja. Film je osvojio sedam prestižnih španjolskih nagrada Goya, a prati nekoliko studenata povezanih na različite načine sa snuff filmovima – agresivnim filmovima koji prikazuju prave smrti. Protagonistica koju glumi Ana Torrent za doktorat priprema rad o audiovizualnom nasilju, a kada pronađe snimku na kojoj za snuff film ubijaju bivšu studenticu fakulteta više ništa u njenom životu neće biti isto. Sef broj 507, krimi-triler, koji se prikazuje u subotu, 30. lipnja donosi priču o otmici direktora banke koji pri prisilnom pomaganju otmičarima dolazi do informacija iz sefa broj 507 – onima koje se tiču davne pogibelji njegove kćeri. Kreće na osvetnički pothvat protiv navodnih krivaca. Film je osvojio tri prestižne filmske nagrade Goya.

Posljednji film iz Ciklusa španjolskog filma koji je osvojio filmske nagrade Goya za najbolji španjolski film i najboljeg glumca, Močvara, na rasporedu je 1. srpnja. Radnja je smještena u osamdesete godine prošloga stoljeća na sam jug Španjolske u zabačen gradić u močvarnome području. Nakon nestanka dviju sestara tinejdžerki u gradić stižu dva detektiva iz Madrida koji se suočavaju s vlastitim razlikama dok pokušavaju uhvatiti serijskog ubojicu prije no što još mladih žena ne izgubi život.

Filmove prikazujemo u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Španjolske u Republici Hrvatskoj (Ured za kulturu), a prikazivat će se svaku večer u 21 sat i 30 minuta na Ljetnom Art-kinu, a u slučaju lošeg vremena projekcija će se održavati u dvorani Art-kina.

(Visited 287 times, 2 visits today)

Komentari