Istaknuto
19.09.2017.

Do kraja godine ostalo je nešto više od tri mjeseca, taman dovoljno vremena da zaboravimo loše filmsko ljeto - ovo su naslovi koje nećemo propustiti.

18.09.2017.

Međunarodni festival razvojnog kazališta Ganz novi festival u svojem će se 7. izdanju održati u dva termina, od 21. do 24. rujna te od 7. do 16. prosinca. U rujanskom dijelu programa 70-ak umjetnika/ca i studenata/ica te 45 filmskih autora/ica predstavit će svoje plesne i kazališne predstave, multimedijalne instalacije, filmove i radionice.

Film

Machbet: Natalie Portman u ulozi žene Michaela Fassbendera!

01.05.2013. Lucija Tošić
Foto: Facebook.com

Foto: Facebook.com

Nakon što je objavljeno kako će Michael Fassbender utjeloviti lik Colina u Jane Got a Gun, fanovi diljem svijeta su bili presretni zbog suradnje poznatog Nijemca i mlade oskarovke, Natalie Portman. Međutim, Fassbender je morao otkazati sudjelovanje u filmu zbog najnovijeg nastavka X-mena, a uloga je dana Bradleyu Cooperu. Jutros je objavljeno kako će do suradnje Fassbender – Portman ipak doći, ali ovaj put, na totalno drugačijem projektu.

Naime, radi se o filmskoj adaptaciji poznatog Shakespeareovog djela Machbet, u kojoj bi ulogu škotskog kralja trebao igrati Fassbender, a njegovu ženu, lijepa Natalie. Ovo dvoje glumaca su već dijelili ekran u najnovijem projektu Terrencea Malicka, a Portmanici se njihova suradnja toliko svidjela da je odlučila preuzeti ulogu Lady Machbet radi ponovne suradnje s Michaelom. Režiserska palica je, izgleda, dana u ruke Justina Kurzela, čovjeka koji se u filmsku elitu probio dramom Snowman. „Casting“ nije još priveden kraju, tako da nam ostaje samo pričekati i vidjeti tko će se pridružiti ovoj, već sada, zavidnoj glumačkoj postavi. Početak snimanja filma je planiran krajem ove godine.

Komentari