Istaknuto
19.07.2018.

Tri autorska projekta, jedna opera, jedan mjuzikl, praizvedba jednog suvremenog hrvatskog teksta i uprizorenje jednog klasičnog naslova - to su najbolje predstave u sezoni 2017./18. koje se izdvajaju po svojoj kvaliteti, originalnosti, izvrsnoj režiji i glumačkim ostvarenjima.

18.07.2018.

Prošle godine počeli smo praksu filmova i albuma starih deset godina, tako i ove nastavljamo s filmskim naslovima, ovaj put iz 2008. godine.

Film

Mikrofon je vaš: Prvi hrvatski dokumentarni film o mucanju i društvenoj percepciji istog

17.10.2014. Laura Sinovčić
foto: hrtprikazuje.hrt.hr/pogledi-mikrofon-je-vas-mucanje

foto: hrtprikazuje.hrt.hr/pogledi-mikrofon-je-vas-mucanje

Povodom Međunarodnog dana svjesnosti o mucanju koji se obilježava svake godine 22. listopada, Odjel Dokumentarna produkcija Hrvatske radiotelevizije i Hrvatska udruga za pomoć osobama koje mucaju „Hinko Freund“ iz Zagreba organiziraju posebnu projekciju prvog hrvatskog dokumentarnog filma o mucanju i društvenoj percepciji osoba koje mucaju Mikrofon je vaš.
Prvo predstavljanje filma održat će se 20. listopada u 19 sati u Goethe – Institut Kroatien, Ulica grada Vukovara 64, koji s velikom ljubaznosti otvara svoja vrata svima koje ova tema zanima.Film, kojeg će predstaviti sociolog Rentao Matić, autora Željka Rogošića, prikazuje iskustva, probleme, saznanja i načine kako se nositi s mucanjem danas u Hrvatskoj, a kao glavni likovi govore osobe suočene s tim zdravstvenim problemom, među kojima su djeca, roditelji, glazbenik, svećenik pa čak i bivši guverner Hrvatske narodne banke.
Skup će pozdraviti rukovoditelj Odjela Dokumentarna produkcija HRT-a Robert Tomić Zuber i predsjednica Hrvatske udruge za pomoć osobama koje mucaju dr.sc. Suzana Jelčić Jakšić. Prisutni će moći pozdraviti aktere filma i autorsku HRT-ovu ekipu. Kroz program će vas voditi HTV-ova voditeljica Melita Hrengek.

(Visited 287 times, 1 visits today)

Komentari