Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Film

Mudbloods ili kako metloboj izgleda u stvarnom životu

05.10.2014. Marija Vukšić
Foto: http://mudbloodsthemovie.tumblr.com/

Foto: mudbloodsthemovie.tumblr.com

Harry Potter era je završila, ali fanovi filmova i knjiga nisu dopustili da u potpunosti zamre. Otvoreni su tematski parkovi koji sadržavaju razna mjesta i stvari iz Harryja Pottera kao što su ulica Diagon Alley i vlak Hogwarts Express. Također je za 2016.godinu najavljen spinoff film Harry Potter: Fantastic Beasts and Where to Find Thema J.K. Rowling režirat će kazališnu predstavu o Harryjevom životu dok je bio tek maleno dijete. Osim tematskih parkova, novog filma i kazališne predstave, čini se da će još jedan aspekt tog čarobnog svijeta magije postati stvaran – metloboj.

Foto: mudbloodsthemovie.tumblr.com

Foto: mudbloodsthemovie.tumblr.com

Studenti diljem svijeta počeli su igrati metloboj, a studenti Kalifornijskog sveučilišta u Los Angelesu (UCLA) predvođeni alumnusom Farzardom Sangarijem, režirali su dokumentarac koji je zabilježio rastuću popularnost tog novog sporta. Premijera dokumentarca Mudbloods (2014) bila je 21. lipnja na festivalu AFI DOCS u Washingtonu, DC, a u kinima će se pojaviti ove jeseni iako točan datum još nije poznat. Fokus je dokumentarca na metlobojskom timu s UCLA-e i njihovom sudjelovanju na petom Svjetskom prvenstvu u metloboju koje se održava svake godine, a ove je godine održano na otoku Randall blizu New Yorka.

Foto: mudbloodsthemovie.tumblr.com

Foto: mudbloodsthemovie.tumblr.com

S jedne strane ovo je lijepa vijest. Dokumentarac pokazuje na koji se način metloboj iz fiktivnog svijeta preselio u stvaran svijet i polako postaje sve popularniji. Fanovi Harryja Pottera napokon se mogu baviti sportom i istovremeno biti odani svojem fandomu. Timovi su miješano muško-ženski što čini metloboj pravim jednorogom među sportovima. S druge strane, pomalo je čudno vidjeti muškarce i žene kako trče po terenu nezgrapno se držeći jednom rukom za metlu koja im se nalazi između nogu.

(Visited 224 times, 1 visits today)

Komentari