Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Najava – Muzikfantastique Wave FM predstavlja “Neue psychedelische Kunst und Musik für die neue psychedelische Menschen”

28.05.2014. Ziher.hr
Foto: Muzikfantastique Wave FM

Foto: Muzikfantastique Wave FM

Muzikfantastique Wave FM, emisija s najdužim stažem u eteru Radio Studenta, koja ubrzano hita prema punoljetnosti i kontinuirano titra u eteru na frekvenciji 100.5 MHz od prvih pionirskih trenutaka ‘radija koji nije za svakoga’, najavljuje svjetlosno-zvučnu interevenciju u klupskom prostoru. Valovitu izvedbu emisije na temu “Neue psychedelische Kunst und Musik für die neue psychedelische Menschen” moći ćete doživjeti 7. lipnja od 22 sata u AKC Medika – Klub Attack, na zagrebačkoj adresi Pierottijeva 11.

Pod glazbenom zastavom iskusnog moreplovca, kapetana i kormilara Ivana Krželja; prije, za vrijeme i nakon – eksperimentalnog audio-vizualnog performansa uživo – Šumovi protiv valova, odnosno analogno-digitalnog manifesta s pjevanjem – Umrijeti za strojem, zagarantirana Vam je plovidba šumovitim horizontima psihodeličnih oceana uz “novu psihodeličnu umjetnost i glazbu za nove psihodelične ljude”.

Šumovi protiv valova – “glazba za film u kojem ona jedina igra glavnu ulogu”

Šumovi Protiv Valova su Hrvoje Nikšić, Hrvoje Radnić, Jerko Jurin i Ivan Čadež, koji na domaćoj glazbenoj sceni djeluju već desetak godina. Njihova se imena spominju u biografijama zapaženih bendova Kukuriku Street, Tena Novak, Galaxfiftyfour, Vivian Girls, Tobogan i Ask Me About My Invisible Enemies. U njihovom suvremenom zvukovnom kolažu isprepliću se slobodni disonantni zvučni krajolici nastali na tragu musique concrete, klasičnih proto-elektronskih glazbenih kompozicija i izvorne psihodelične glazbe 60-tih s perkusivnim, pulsirajućim, ritmičnim i plesnim strukturama svojstvenim kraut rock glazbi te melodičnim pasažima koji odražavaju estetiku modernijih glazbenih strujanja. Svi ti segmenti ujedinjeni su u slobodnu formu u kojoj se konkretnim glazbenim temama uvijek pristupa na drugačiji i jedinstveni način, stoga nijedan koncert nije isti kao i prethodan.

Umrijeti za strojem – “matrica, angažirani tekst, trema i sintesajzer”

Umrijeti za strojem samozatajni je manifest pokrenut krajem 2006. godine. UZS se istovremeno bavi trendom i problematikom ‘mrtvih’ medija – reciklirajući analogne i digitalne strukture putem odabranih formata, u prigodan audio-vizualni artefakt. Skromna glazba bazirana je na momentu – glas, usnimljena elektronska podloga i efekti.

Muzikfantastique Wave FM i Radio Student pozivaju Vas u Klub Attack, kako bi kroz ples iskusili “ekstazu pokreta nošenu psihodeličnim valovima kraut rocka i elektronike”.

“Zadovoljite sve svoje plesne želje i potrebe, ali za moguće žuljeve i muskulfiber nismo odgovorni.”

* Neue psychedelische Kunst und Musik für die neue psychedelische Menschen *
* Unterstützt durch RadioStudent 100.5MHz *
* Nicht empfangbar im Vatikan *

Kao najavu za koncert poslušajte i pogledajte nedavni ukopčani nastup ‘Šumova’ u emisiji ‘Iskopčani petak’ @Radio Student  https://www.youtube.com/watch?v=1tbtbXLOtc

Šumovi protiv valova – Na rubu povijesti

https://soundcloud.com/sumovi-protiv-valova/na-rubu-povijesti

Specijalnu emisiju Muzikfantastique Wave FM – Šumovi protiv valova / Umrijeti za strijem možete poslušati u utorak 3. lipnja 2014. od 20 sati @ Radio Student 100,5 MHz ili pogledati @ http://www.radiostudent.hr/video_player.php

* Nema signala u Vatikanu

Ulaznice po cijeni od 20 kuna, što je minimalna participacija, možete pribaviti na ulazu u klub.

Facebook događaj: https://www.facebook.com/events/1407746516175462/?source=73

(Visited 55 times, 1 visits today)

Komentari