Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Nagrade

Nagradnjača: Žen i Seine u Tvornici Kulture

01.10.2014. Ziher.hr
Foto: Tvornica Kulture

Foto: Tvornica Kulture

Žen i Seine, praćeni zagrebačkom producenticom Giom, nastupit će u Tvornici kulture u utorak, 7. listopada, s početkom u 21 sat. Začinite početak tjedna odličnim koncertom u Tvornici. Ako ste ljubitelji sanjivog kraut-indieja i volite projekcije vizuala na koncertima, a zanima vas i romantično-nježna agresivnost Seinea, možete biti i jedni od sretnika kojima dijelimo upad.

ŽEN                                                              

Audio-vizualni sastav Žen osnovan je 2009. u Zagrebu, a njihov album “I onda je sve počelo”je etiketiran kao kraut-post-math-dreamy-synth-psy-indie rock te se smatra jednim od najboljih prošlogodišnjih glazbenih izdanja. Nakon uspješne europske turneje “Poseban slučaj 2013” u kojem su nastupali od Slovenije do Švedske i službene promocije albuma prvijenca u KSET-u krajem prošle godine.

SEINE

Seine je nastao u srednjoškolskim danima kao kantautorski odraz Ivana Ščapeca. Nakon nekoliko demo snimaka, romantičnom jedincu pridružuje se Tena Rak, koja na sebe preuzima pjevanje back-vokala, sviranje harmonike i udaraljka. Negdje 2009. godine Seine zapravo počinje djelovati u današnjoj formaciji. Početkom godine 2011. izbacuju svoj prvi album naziva „2007-2009“, kao presjek radova u tih nekoliko godina. Od tada su odradili nekolicinu koncerata u Hrvatskoj, BiH i Sloveniji, a 2013. Seinov Valcer za kraj pojavljuje se na prvoj kompilaciji regionalog ”Bistroa na rubu šume”.

Ako želite osvojiti upad za koncert u utorak, sve što trebate je ispod ovog članka ostaviti komentar sa svojim imenom i prezimenom. Ziher dijeli 2×1 upad za Tvornicu. Imena sretnih dobitnika objavljujemo u ponedjeljak na našoj facebook stranici. Za one koji ne osvoje ulaznice, karte se mogu kupiti po cijeni od 20 kn u pretprodaji i 30 kn na dan koncerta.

(Visited 39 times, 1 visits today)

Komentari