Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Izvedbene umjetnosti

Najava: Ganz novi festival dovodi autore koji svojim izričajem pomiču granice

13.09.2014. Ziher.hr
Foto: ganznovi2014.sczg.hr

Foto: ganznovi2014.sczg.hr

Od 17. do 21. rujna u Studentskom centru u Zagrebu održat će se četvrto izdanje Ganz novog festivala, međunarodnog festivala razvojnog kazališta koji ove godine donosi 7 predstava, 4 radionice, 3 rezidencije, 3 koncerta i 1 instalaciju. Ganz predstavlja mlade autore iz različitih područja izvedbenih umjetnosti, a usmjeren je na one čije vrijeme tek dolazi i one koji pomicanjem granica u svojem umjetničkom izričaju stvaraju budućnost izvedbenih umjetnosti. Ulaz na sva događanja je besplatan. 

Ganz se ove godine fokusira na manji broj umjetnika i programa, i na taj način s umjetnicima razvija poseban odnos i kreira specifične edukativne programe. Interdisciplinarnim radionicama, laborato­rijima s etabliranim umjetnicima, usmje­renim razgovorima, istraživačkim rezidencijama, kao jednako važnim dijelovima svog programa, Ganz povezuje lokalne i međunarodne umjetnike i organizaci­je, promiče razmjenu znanja između različitih generacija umjetnika i različitih područja umjetnosti i vještina.

Između ostalih, Ganz predstavlja najperspektivniju mladu europsku koreografkinju An Kaler, dva nagrađivana hrvatska medijska umjetnika Bojana Gagića i Miodraga Gladovića, jednu od najpoznatijih njemačkih koreografkinja Isabelle Schad, četvoricu genijalnih jazzera okupljenih u sastavu Anakin Skajvalker Jr., dvije najnagrađivanije slovenske koreografkinje i performerice Malu Kline i Irenu Tomažin, iznimno zanimljivu španjolsku kazališnu umjetnicu Mariu Jerez, jedan od pet najboljih balkanskih vokala tradicijskog pjevanja Svetlanu Spajić te  ganz nove hrvatske autore i izvođače.

Na Ganzu možete pogledati predstave The taste of silence always resonates Irene Tomažin, solo This is you? Mateje Bilosnić, koji se bavi fenomenom headbanganja, zatim performativnu instalaciju On orientations / one place after An Kaler, dio serije performansa kojima Kaler istražuje ideje orijentacije u prostoru. Tu je još duet Roberte Milevoj i Tomislava Fellera &, predstave The case of you i The perfect alibi Marie Jerez, te predstavu Gradnja u koreografiji Isabelle Schad, a u kojoj Ina Sladić, Iva Hladnik, Josip Horvat, Josipa Bubaš, Jure Radnić, Marko Jastrevski, Nataša Kopeč, Nikolina Komljenović i Nino Bokan istražuju forme i pokušavaju oživjeti vreće od stiropora, prema kojima se odnose kao prema strukturi tijela.

Više informacija pronađite na ganz.sczg.hr.

Komentari