Istaknuto
04.08.2018.

O skandaloznoj i pravno upitnoj smjeni Nataše Rajković s mjesta programske voditeljice Kulture SC-a te budućnosti Teatra &TD upitali smo za komentar istaknute, nagrađivane i cijenjene hrvatske kazališne redatelje koji su tijekom karijere djelovali u legendarnom kazalištu u Savskoj 25.

29.07.2018.

Oliver Dragojević utkao se u toliko obiteljskih priča i zajedničkih trenutaka da smo zaboravili obraćati pažnju da je tu. I kako to valjda uvijek biva, dok netko ne uzdrma svakodnevnicu koju imamo, dok ne uzme njen komadić, ne primjećujemo da je tu i da je silno vrijedna.

Izvedbene umjetnosti

Najava: Ganz novi festival dovodi autore koji svojim izričajem pomiču granice

13.09.2014. Ziher.hr
Foto: ganznovi2014.sczg.hr

Foto: ganznovi2014.sczg.hr

Od 17. do 21. rujna u Studentskom centru u Zagrebu održat će se četvrto izdanje Ganz novog festivala, međunarodnog festivala razvojnog kazališta koji ove godine donosi 7 predstava, 4 radionice, 3 rezidencije, 3 koncerta i 1 instalaciju. Ganz predstavlja mlade autore iz različitih područja izvedbenih umjetnosti, a usmjeren je na one čije vrijeme tek dolazi i one koji pomicanjem granica u svojem umjetničkom izričaju stvaraju budućnost izvedbenih umjetnosti. Ulaz na sva događanja je besplatan. 

Ganz se ove godine fokusira na manji broj umjetnika i programa, i na taj način s umjetnicima razvija poseban odnos i kreira specifične edukativne programe. Interdisciplinarnim radionicama, laborato­rijima s etabliranim umjetnicima, usmje­renim razgovorima, istraživačkim rezidencijama, kao jednako važnim dijelovima svog programa, Ganz povezuje lokalne i međunarodne umjetnike i organizaci­je, promiče razmjenu znanja između različitih generacija umjetnika i različitih područja umjetnosti i vještina.

Između ostalih, Ganz predstavlja najperspektivniju mladu europsku koreografkinju An Kaler, dva nagrađivana hrvatska medijska umjetnika Bojana Gagića i Miodraga Gladovića, jednu od najpoznatijih njemačkih koreografkinja Isabelle Schad, četvoricu genijalnih jazzera okupljenih u sastavu Anakin Skajvalker Jr., dvije najnagrađivanije slovenske koreografkinje i performerice Malu Kline i Irenu Tomažin, iznimno zanimljivu španjolsku kazališnu umjetnicu Mariu Jerez, jedan od pet najboljih balkanskih vokala tradicijskog pjevanja Svetlanu Spajić te  ganz nove hrvatske autore i izvođače.

Na Ganzu možete pogledati predstave The taste of silence always resonates Irene Tomažin, solo This is you? Mateje Bilosnić, koji se bavi fenomenom headbanganja, zatim performativnu instalaciju On orientations / one place after An Kaler, dio serije performansa kojima Kaler istražuje ideje orijentacije u prostoru. Tu je još duet Roberte Milevoj i Tomislava Fellera &, predstave The case of you i The perfect alibi Marie Jerez, te predstavu Gradnja u koreografiji Isabelle Schad, a u kojoj Ina Sladić, Iva Hladnik, Josip Horvat, Josipa Bubaš, Jure Radnić, Marko Jastrevski, Nataša Kopeč, Nikolina Komljenović i Nino Bokan istražuju forme i pokušavaju oživjeti vreće od stiropora, prema kojima se odnose kao prema strukturi tijela.

Više informacija pronađite na ganz.sczg.hr.

(Visited 59 times, 1 visits today)

Komentari