Istaknuto
08.08.2017.

Pozadina mog romana, nazovimo ga tako, ili bolje – motiv zašto sam ga krenuo pisati jest hommage mojoj babi i dedi, zakletim antifašistima, ljudima koji su bili u logorima, austrijskim, mađarskim i ustaškim, ljudima koji su cijeli život krvavo radili za male nadnice, ljudima koji su odbili penziju jer su vidjeli da i komunisti kradu.

03.08.2017.

Nedavno je završeno drugo izdanje festivala Re:Think Sisak. Zidove grada oslikalo je nekoliko stranih street art umjetnika, a veličanstvene murale Sisku je ostavilo i nekoliko hrvatskih umjetnika. Cilj je festivala probuditi grad i promijeniti lošu sliku Siska koja je stvorena u medijima.

Glazba

Najava – Nick Cave: podsjetnik na ljubljansku glazbenu poslasticu

10.11.2013. Dario Vuger
Foto: http://facebook.com/nickcaveandthebadseeds

Foto: http://facebook.com/nickcaveandthebadseeds

Krajem mjeseca Studenog, točnije 25og dana ljubljanska Hala Tivoli ugostit će vrlo iznimnog gospodina Cavea i njegov band. Ovaj je koncert najbliže što će se dotični približiti Balkanu pa mu je vrijednost utoliko veća, ne spominjući divne atmosfere koje postiže okruženje Tivolija i njegovih koncertnih dvorana. Naime, nakon što je prošle godine izbacio dva soundtracka za filmove „Lawless“ i „Days of Grace“, te novi studijski album sa Bad Seedsima naslovljen „Push the sky away“ ranije ove godine, za jedva mjesec dana očekuje nas outanje i live albuma jednostavna naziva „Live from KCRW“. Radi se o četvrtom službenom live albumu benda snimljenom na radio postaji spomenutoj u naslovu, KCRW, LA.

Ulaznice za koncert u Ljubljani su u prodaji već neko vrijeme, naime, od 23. Veljače, ali svakako i još uvijek dostupne po cijeni od 36,5 eura u pretprodaji, ili pak 40,5 eura na dan koncerta. Tražiti ih možete putem sustava Eventima, ili na njihovim web stranicama. Predviđeni start je u 20 sati, a organizaciju samog eventa potpisuje kulturna udruga ŠKUC.

(Ziher.hr)

Komentari