Istaknuto
13.07.2017.

Osim što Šimek aktivno radi na novim materijalima, publiku će počastiti dvostrukim nastupom na Ferragosto JAM festivalu u Orahovici. Na Izštekanom stageu predstavlja se u solo izdanju, dok će sa svojim matičnim bendom She Loves Pablo nastupiti na glavnoj pozornici kao support metal divovima braći Cavalera, osnivačima čuvene Sepulture. Povodom tih nastupa i novog singla razgovarali s jednim od najboljih vokala hrvatske scene.

09.07.2017.

U skrivenim ambijentima diljem Lijepe naše i ovog nas ljeta čekaju najpoznatiji dramski naslovi, opere i baleti. Provjerite što sve nude Dubrovačke ljetne igre, Splitsko ljeto, Kazalište Ulysses, Riječke ljetne noći, Histrioni i Ljetne noći Teatra Exit.

Glazba

Najava: Thyladomid promovira prvi album i posjećuje regiju

09.04.2015. Patricia Pajk
Foto: Press

Foto: Press

Charles Thiemann aka Thyladomid njemački je DJ i producent čija je glazbena karijera započela još dok je bio petogodišnjak. Rođen je u Kölnu u glazbenoj obitelji i vrlo je rano počeo učiti klavir. U clubbing i elektroniku ulazi 2006. godine, nakon čega ulaže sve što može u opremu i kreće s produkcijom. Marljivo posvećuje svo svoje vrijeme i energiju u glazbu te vrlo brzo doseže profesionalan nivo produkcije. Projekt Thyladomid nastaje 2007. godine, nakon čega vrlo brzo dolazi do prvog digitalnog izdanja te prvog nastupa u lokalnom klubu. Postaje popularno ime u regiji, skuplja iskustvo po domaćim i stranim klubovima te širi glazbene horizonte.

Njegovo prvo ozbiljnije izdanje 2009. godine potpisuje britanski label “VIVa Music”, a u ljeto 2010. izdaje prvi EP za berlinski Off Recordings. Traka “The Voice” sa spomenutog EP-ja dosegla je 1. mjesto na Beatportovoj ljestvici Deep House Charts, gdje je ostala idućih 6 tjedana, te postala ljetni hit 2010. godine. U to se vrijeme spojio sa švicarskim Adriatiqueom, s kojim radi novi glazbeni projekt i izdanje za Solomunov novi label 2DIY4. Izdanje za veliki Diynamic Music uslijedilo je 2011. godine, a za isti label je 2014. izdao “The Real thing” s pjevačem Mahfoudom.

27-godišnji Charles danas živi u Berlinu i upravo kreće na svjetsku turneju kako bi promovirao debitantski album “Interstellar Destiny”. Na albumu se nalazi dosta tiša, ne toliko klupska glazba ‘krhkog’ zvuka, inspirirana filmskom glazbom. “Htio sam napraviti nešto drugačije, odmaknuti se od klupskog zvuka. Namjera mi je bila stvoriti nešto što svatko može slušati i, eventualno, razmišljati o glazbi i zvuku općenito’, objašnjava Thyladomid. Za naziv albuma kaže da znači nešto poput ‘univerzalnog značenja ili ljudske svrhe’, a svaka traka predstavlja ‘situaciju ili proces u ljudskim životima na planeti Zemlji, bilo prirodnu ili ljudsku, dobru ili lošu”. U sklopu Interstellar Destiny turneje svirat će i u našoj regiji.

17. travnja nastupa u zagrebačkom klubu Sirup, gdje će mu podršku za pultom pružiti Sergej Snooze, After Neven, Tvrtko i Sladoled.

18. travnja je u Splitu, u klubu Kameleon, gdje će u sklopu Simulation programa dobro prodrmati publiku kroz Funktion One zvučni sistem.

19. travnja, nastupa u Beogradu na nedjeljnoj večeri Sunday Beat, gdje će pult dijeliti s Kristijanom Molnarom i residentima Calavera & Manya.

Komentari