Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Vizart

Nedjeljna zabava na Gornjem gradu

14.05.2016. Petra PlivelićFoto: facebook.com/events/ Gornji grad: Mijene srca
Vrijeme čitanja: 3 minute

Muzej prekinutih veza od svojih početaka je inspiriran prikupljanjem i izlaganjem emotivnog naslijeđa običnih ljudi iz cijeloga svijeta, a sutra su tako odlučili pristupiti i Gornjem gradu – stvarnom životnom mjestu koje nam mnogo toga ima za ispričati kroz svoje ljude i prostore. Mapiranjem intimnih priča i doživljaja podsjećaju nas da je Gornji grad mnogo više od turističke atrakcije ili pak političkog središta.

Foto: facebook.com/events/ Gornji grad: Mijene srca

Foto: facebook.com/events/
Gornji grad: Mijene srca

Umjetnički projekt Gornji grad: Mijene srca bit će predstavljen kroz niz događanja na ulicama i trgovima, a na 24 sata zaživjet će i nova radio stanica Radio koji je tu prije radio na frekvenciji 93.9 MHz. Nova stanica emitirat će ekskluzivno na području Gornjeg grada, a riječ je o je eksperimentu na tragu onog koji se dogodio 15. svibnja prije točno 90 godina kada je skupina radio-amatera s Markovog trga 9 odaslala prve radijske signale u zagrebački eter.

Foto: brokenships.com/screenshot

Foto: brokenships.com/screenshot

Mijene srca predstavit će i niz kreativnih radionica i intervencija koje će evocirati sjećanja vezana uz prostore Gornjeg grada te ih dovesti u odnos prošlosti i sadašnjosti. Cilj je da se ove nedjelje obnovi veza Zagrepčana i srcolikog centra Zagreba, odnosno da svi zainteresirani obave tradicionalnu kupovinu na placu, ali ne uobičajenom placu. Naime, Mali plac s Tavana posebno će se za Mijene srca spustiti na Vranicanijevu poljanu koju će na jedan dan pretvoriti u mjesto susreta, druženja, kušanja i razmjene organske hrane, ljudskosti i kreativnosti. Zdrava nabavka s pogledom na grad moći će se obaviti između 10 i 17 sati, a posjetitelje će na Gornjem gradu dočekati mali proizvođači lokalne i organske hrane iz raznih regija Hrvatske.

Foto: Press

Foto: Press

Tko god dođe na Gornji grad moći će prošetati s Baricom koja će im otkriti velike gornjogradske tajne, razmijeniti sjećanje za cvijeće u Sjećarnici postavljenoj kao hommage Floraartu održanom prvi put upravo na Gornjem gradu 1966. godine. Zagrepčani i svi koji se tako osjećaju moći će i pogledati izložbu Zvučne slike Marije Braut kojom će se rekonstruirati duh prošlosti Gornjeg grada iz vremena kada su ulice bile pune i kada se živjelo boemski, moći će doznati o čemu bi razgovarali Krleža i Matoš da su se ikada sreli, a ujedno će se i povezati s drugima u sklopu akcije Social Muscle Club.

Foto: Press

Foto: Press

Dok šećete Gornjim gradom, svoj radio svakako namjestite na 93.9 MHz i osluškujte puls središta Zagreba jer ćete biti u prilici osvojiti ručak na nekoj od tajnih lokacija. Naime, na četiri tajne lokacije prostrijet će se četiri malena stola za dvoje za koje će Irina Ban i Bistro Fajn pripremiti četiri tradicionalna zagrebačka jela na moderan način. Javljanjem u poseban radijski program gornjogradski prolaznici imat će priliku osvojiti po jedan stolić u 13:00, 14:30, 16:00 i 17:30 sati.

Foto: Ziher.hr

Foto: Ziher.hr

Kada pak dođete do Katarininog trga, svakako svratite u poznato središte zabave svih kulturnjaka i kreativaca – caffe bar Škrabatorij. Ondje će od 10 do 18 sati, u sklopu manifestacije Mijene srca, mladi umjetnici zasukati rukave i primiti se posla s kistovima, bojama, bojicama, pastelama, ugljenom i drugim umjetničkim tehnikama te uživo stvarati djela koja će u 20 sati istoga dana biti i izložena u Škrabatoriju. Tema na koju će umjetnici stvarati je – Zagrebe, upali radio!!! koja je također posvećena obljetnici 90 godina radija u Hrvata.

(Visited 151 times, 1 visits today)

Komentari