Istaknuto
15.03.2018.

Ususret koncertnoj promociji novog EP-a “Valovi” u Močvari ovog petka razgovarali smo s pjevačicom i gitaristicom Lucijom Ivšić i novim bubnjarem Goranom Nježićem o planovima Punčki, ljetu i uspomenama.

11.03.2018.

"Comic Sans" Nevija Marasovića komičan je prikaz odnosa između oca i sina koji se silno razliku, ali su i silno nalik jedan drugome.

Vizart

Otvoren prvi hrvatski podvodni muzej

31.07.2013. Andrea Ćorić
Foto: facebook.com/GradMaliLošinj

Foto: facebook.com/GradMaliLošinj

Danas je u Malom Lošinju, u uvali Čikat, otvoren prvi hrvatski podvodni muzej. Točnije, radi se o Povijesnom podvodnom parku koji je osmislila obitelj Valerijev, a projekt su zatim realizirali u suradnji s ronilačkim klubovima Diver Lošinj i Diver sport Rijeka, uz pomoć sredstava Ministarstva turizma u sklopu projekta “Inovativni turizam”.

Replika Apoksimena vjerojatno je trenutno najveća zanimljivost, no to nije jedino što se u Parku može vidjeti – izložene su ondje i replike starih sidara, mletačkih topova i amfora iz 2. stoljeća prije nove ere. U skorije vrijeme, u planu je i izložba podvodne fotografije.

Pokretači ovog projekta slažu se u očekivanjima kako će on postati prepoznatljiv lošinjski brend koji na zanimljiv način spaja sport, turizam i kulturu – preostaje vidjeti hoće li i posjetitelji misliti jednako.

(Visited 243 times, 1 visits today)

Komentari