Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Vizart

Otvoren prvi hrvatski podvodni muzej

31.07.2013. Andrea ĆorićVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: facebook.com/GradMaliLošinj

Foto: facebook.com/GradMaliLošinj

Danas je u Malom Lošinju, u uvali Čikat, otvoren prvi hrvatski podvodni muzej. Točnije, radi se o Povijesnom podvodnom parku koji je osmislila obitelj Valerijev, a projekt su zatim realizirali u suradnji s ronilačkim klubovima Diver Lošinj i Diver sport Rijeka, uz pomoć sredstava Ministarstva turizma u sklopu projekta “Inovativni turizam”.

Replika Apoksimena vjerojatno je trenutno najveća zanimljivost, no to nije jedino što se u Parku može vidjeti – izložene su ondje i replike starih sidara, mletačkih topova i amfora iz 2. stoljeća prije nove ere. U skorije vrijeme, u planu je i izložba podvodne fotografije.

Pokretači ovog projekta slažu se u očekivanjima kako će on postati prepoznatljiv lošinjski brend koji na zanimljiv način spaja sport, turizam i kulturu – preostaje vidjeti hoće li i posjetitelji misliti jednako.

(Visited 300 times, 1 visits today)

Komentari