Istaknuto
13.07.2018.

Uoči koncerta Mayalesa u Muzeju suvremene umjetnosti, sjeo sam s Petrom Beluhanom u jedan kvartovski kafić na Sigečici pa smo porazgovarali o "Simbolu za sunce", trenutnoj postavi benda, ovogodišnjem INmusicu, što to znači biti autentičan na sceni i drugim temama.

02.07.2018.

Prošao je još jedan INmusic festival. Ovo su zaključna razmatranja i komentar Ziherove glazbene redakcije na trinaesti INmusic festival.

Vizart

Otvoren prvi hrvatski podvodni muzej

31.07.2013. Andrea Ćorić
Foto: facebook.com/GradMaliLošinj

Foto: facebook.com/GradMaliLošinj

Danas je u Malom Lošinju, u uvali Čikat, otvoren prvi hrvatski podvodni muzej. Točnije, radi se o Povijesnom podvodnom parku koji je osmislila obitelj Valerijev, a projekt su zatim realizirali u suradnji s ronilačkim klubovima Diver Lošinj i Diver sport Rijeka, uz pomoć sredstava Ministarstva turizma u sklopu projekta “Inovativni turizam”.

Replika Apoksimena vjerojatno je trenutno najveća zanimljivost, no to nije jedino što se u Parku može vidjeti – izložene su ondje i replike starih sidara, mletačkih topova i amfora iz 2. stoljeća prije nove ere. U skorije vrijeme, u planu je i izložba podvodne fotografije.

Pokretači ovog projekta slažu se u očekivanjima kako će on postati prepoznatljiv lošinjski brend koji na zanimljiv način spaja sport, turizam i kulturu – preostaje vidjeti hoće li i posjetitelji misliti jednako.

(Visited 274 times, 1 visits today)

Komentari