Istaknuto
24.02.2018.

Mia Dimšić predvodi nominacije za jubilarni 25. Porin, no stvarni favoriti su Chui, Mayales i Jinxi koji su bore za album godine i nominirani su nekoliko drugih kategorija. Pozitivno su nas iznenadile nominacije za Jonathan, Irenu Žilić, Kozmodrum i Kries.

18.02.2018.

Mlada redateljica Lea Anastazija Fleger jedna je od najvećih nada hrvatskog kazalištu. Nakon dvije iznimno hvaljene predstave u HNK u Varaždinu, crne komedije "Bog masakra" i mjuzikla "Prošlih pet godina", čekaju je prvi projekti u Zagrebačkom kazalištu mladih i na Dubrovačkim ljetnim igrama.

Vizart

Otvorenje Touch Me Festivala: Performans 10 000 paunovih pera u pjenušavoj kiselini

15.11.2014. Petra Plivelić
Foto: press/Paul Prudence

Foto: press/Paul Prudence

U Galeriji Klovićevi dvori od 15. studenog do 7. prosinca možete pogledati izložbu 4. međunarodnog Touch Me Festivala, koji ove godine nosi naziv Vrijeme je! To je festival koji obrađuje tematiku znanosti i umjetnosti u temporalnom ekvilibriju. Jednostavnije rečeno, kroz beskonačna lica vremenskog kontinuuma, znanost i umjetnost bude našu znatiželju, zaokupljaju nas, provociraju i involviraju. Već na samom početku bit će vrlo zanimljivo.

Večeras, na otvorenju izložbe u 20:00 sati možete uživati u spektakularnom audio-vizualnom performansu pod nazivom 10 000 paunovih pera u pjenušavoj kiselini. Autori ovog performansa su umjetnički duo – Eveline Domnitch i Dmitry Gelfand. Mjehurići sapunice obasjani svjetlošću lasera preplavit će galeriju Klovićevi dvori desetcima tisuća paunovih pera u nezaboravnom vizualnom doživljaju. Autori time žele dočarati mnogostrukost kozmičkih fenomena kroz osjetljivu opnu mjehurića sapunice koja reflektira nabujale slojeve raznolikih skala, brzina i točki nestajanja. Usmjerena pod određenim kutovima, prodorna svjetlost laserskih zraka stvara projekciju molekularnih interakcija i fantastičnih pojava nelinearne optike simulirajući tako dinamiku živih stanica.

Foto: press/autori Evelina Domnitch (BY/NL) & Dimitry Gelfand (BY/NL)

Foto: press/autori Evelina Domnitch (BY/NL) & Dimitry Gelfand (BY/NL)

Ovaj zanimljiv performans održat će se samo na dan svečanog otvorenja izložbe na kojoj će se do 7. prosinca moći pogledati preko 30 radova i instalacija renomiranih stranih i domaćih umjetnika suvremene i novomedijske scene poput Marte de Menezes, Ericha Bergera, Ivana Ladislava Galete, Ivane Franke, Davora Sanvincentija i mnogih drugih.

Uz umjetničke radove, bit će predstavljeni i intrigantni znanstveni eksperimenti i istraživanja, organizirane radionice za djecu i odrasle te performans uoči zatvaranja.

Festivalsku atmosferu na samom otvorenju izložbe u kasnim satima začinit će DJ Funk Guru. Savjetujemo vam da se požurite, jer ulaz na otvorenje je besplatan.

Foto: press/Paul Prudence

Foto: press/Paul Prudence

Program otvaranja u Galeriji Klovićevi dvori:
20:00 h Otvorenje međunarodne izložbe
21:00 h Performans Evelina Domnitch i Dmitry Gelfand 10 000 paunovih pera u pjenušavoj kiselini
21:30 h Touch Me party uz DJ Funk Guru-a

(Visited 79 times, 1 visits today)

Komentari