Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Izvedbene umjetnosti

Počeo 21. Festival glumca u 5 gradova Vukovarsko-srijemske županije

18.05.2014. Ziher.hr
Foto: Press

Foto: Press

U petak, 16. svibnja, izvedbom predstave „Cyrano“ kazališta Manje je više iz Zagreba započeo je 21. po redu Festival glumca.

Festival će se održati u gradovima Vukovarsko-srijemske županije – Vinkovcima, Vukovaru, Županji, Iloku i Otoku. Ocjenjivački sud Festivala, koji čine glumci Ivana Buljan Legati, Dubravka Miletić i Alen Liverić, imat će tešku zadaću odabrati najbolje glumačke kreacije i najbolju predstavu među šesnaest predstava koliko ih je za ovogodišnji Festival izabrala izbornica, redateljica Aida Bukvić.

Prvi put domaćin festivala bit će grad Otok, u kojem se održala i svečanost otvorenja, na kojem su se okupljenima obratili Boris Svrtan, predsjednik Hrvatskog društva dramskih umjetnika i predsjednik Festivalskog odbora Festivala glumca, Josip Šarić, gradonačelnik grada Otoka, ovogodišnjeg grada domaćina Festivala, domaćica Festivala Lela Margitić i Aida Bukvić. Nakon svečanosti otvorenja igrala je predstava “Žene u crvenom” Ludens teatra iz Koprivnice, u režiji Franke Perković. U Otoku će se održati i svečanost zatvaranja festivala s dodjelom nagrada najboljoj predstavi i glumcima.

U sklopu popratnog programa održat će se tradicionalni Dan domaćice Festivala glumca i Glumačko sijelo. Također će biti predstavljeno i nekoliko knjiga, između kojih i monografija “Ena” o glumici Eni Begović-Radeljak te  „Hrvatska – Nacija kulture“ dr.sc. Ive Hraste-Sočo. Bit će održana glumačka pjesnička večer te teniski turnir. Organizatori Festivala glumca su Hrvatsko društvo dramskih umjetnika (HDDU) iz Zagreba i Koncertno kazališna agencija “Asser Savus” iz Vinkovaca.

(Visited 290 times, 1 visits today)

Komentari