Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Knjige

Poezija na Soundcloudu? Odnedavno je i to moguće

05.04.2013. Melita Vrsaljko
Foto: Screenshoot/ SoundCloud

Foto: Screenshoot/ SoundCloud

The Poetry Foundation, izdavač magazina Poetry , nezavisna je literarna organizacija kojoj je cilj otkriti i približiti svijetu kvalitetnu poeziju. Kako bi je još više popularizirali, dosjetili su se zanimljivog načina kako da privuku pažnju korisnika interneta.

Organizacija je došla do ideje da napravi grupu na popularnom glazbenom servisu SoundCloud , koja omogućuje korisnicima da snime recitaciju svoje najdraže pjesme i podjele je s drugima. Grupa Record-a-poem već je skupila oko 300 članova koji su svoje omiljene stihove iz književnosti, ali i svoje emocije koje doživljavaju čitajući ih, odlučili podijeliti s ostalim članovima. Tako se na stranici mogu naći pjesme o ljubavi, proljeću, vjenčanju, homoseksualcima i mačkama. Sve što trebate napraviti je Soundcloud profil, učlaniti ti se u grupu te snimiti recitaciju pjesme koju volite. Jedini uvjet je da snimka bude bez glazbe te da u naslovu sadrži ime pjesme, autora i naravno, vaše ime.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/86069204″ iframe=”true” /]

(Visited 52 times, 1 visits today)

Komentari