Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Knjige

Poezija na Soundcloudu? Odnedavno je i to moguće

05.04.2013. Melita VrsaljkoVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: Screenshoot/ SoundCloud

Foto: Screenshoot/ SoundCloud

The Poetry Foundation, izdavač magazina Poetry , nezavisna je literarna organizacija kojoj je cilj otkriti i približiti svijetu kvalitetnu poeziju. Kako bi je još više popularizirali, dosjetili su se zanimljivog načina kako da privuku pažnju korisnika interneta.

Organizacija je došla do ideje da napravi grupu na popularnom glazbenom servisu SoundCloud , koja omogućuje korisnicima da snime recitaciju svoje najdraže pjesme i podjele je s drugima. Grupa Record-a-poem već je skupila oko 300 članova koji su svoje omiljene stihove iz književnosti, ali i svoje emocije koje doživljavaju čitajući ih, odlučili podijeliti s ostalim članovima. Tako se na stranici mogu naći pjesme o ljubavi, proljeću, vjenčanju, homoseksualcima i mačkama. Sve što trebate napraviti je Soundcloud profil, učlaniti ti se u grupu te snimiti recitaciju pjesme koju volite. Jedini uvjet je da snimka bude bez glazbe te da u naslovu sadrži ime pjesme, autora i naravno, vaše ime.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/86069204″ iframe=”true” /]

(Visited 67 times, 1 visits today)

Komentari