Istaknuto
09.01.2018.

"Fantom u operi" Andrewa Lloyda Webbera na Broadwayu je premijerno zaigrao 9. siječnja 1988. godine. Riječ je o najdugovječnijem brodvejskom mjuziklu koji oduševljava u svakom aspektu. Ovaj kazališni spektakl odražava i razlike između američkog i europskog pristupa kulturnim sadržajima.

06.01.2018.

Animirani filmovi nisu samo za djecu, a u ovoj filmolisti donosimo izbor filmova koji zadivljuju svojom pričom, animacijom i originalnošću.

Knjige

Poezija na Soundcloudu? Odnedavno je i to moguće

05.04.2013. Melita Vrsaljko
Foto: Screenshoot/ SoundCloud

Foto: Screenshoot/ SoundCloud

The Poetry Foundation, izdavač magazina Poetry , nezavisna je literarna organizacija kojoj je cilj otkriti i približiti svijetu kvalitetnu poeziju. Kako bi je još više popularizirali, dosjetili su se zanimljivog načina kako da privuku pažnju korisnika interneta.

Organizacija je došla do ideje da napravi grupu na popularnom glazbenom servisu SoundCloud , koja omogućuje korisnicima da snime recitaciju svoje najdraže pjesme i podjele je s drugima. Grupa Record-a-poem već je skupila oko 300 članova koji su svoje omiljene stihove iz književnosti, ali i svoje emocije koje doživljavaju čitajući ih, odlučili podijeliti s ostalim članovima. Tako se na stranici mogu naći pjesme o ljubavi, proljeću, vjenčanju, homoseksualcima i mačkama. Sve što trebate napraviti je Soundcloud profil, učlaniti ti se u grupu te snimiti recitaciju pjesme koju volite. Jedini uvjet je da snimka bude bez glazbe te da u naslovu sadrži ime pjesme, autora i naravno, vaše ime.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/86069204″ iframe=”true” /]

(Visited 50 times, 1 visits today)

Komentari