Istaknuto
15.10.2018.

Dobre knjige uvijek su u modi. Svakog tjedna ćemo vam odabrati po tri nove knjige koje možete pronaći na policama domaćih knjižara, a uz malo sreće, neke od njih mogu biti vaše.

14.10.2018.

Priča o dvoje ljudi - kroz desetljeća - bez obzira na uspjeh ranijih izdanja, ostaje klasik koji uvijek može (p)ostati suvremen.

Knjige

Poezija na Soundcloudu? Odnedavno je i to moguće

05.04.2013. Melita Vrsaljko
Foto: Screenshoot/ SoundCloud

Foto: Screenshoot/ SoundCloud

The Poetry Foundation, izdavač magazina Poetry , nezavisna je literarna organizacija kojoj je cilj otkriti i približiti svijetu kvalitetnu poeziju. Kako bi je još više popularizirali, dosjetili su se zanimljivog načina kako da privuku pažnju korisnika interneta.

Organizacija je došla do ideje da napravi grupu na popularnom glazbenom servisu SoundCloud , koja omogućuje korisnicima da snime recitaciju svoje najdraže pjesme i podjele je s drugima. Grupa Record-a-poem već je skupila oko 300 članova koji su svoje omiljene stihove iz književnosti, ali i svoje emocije koje doživljavaju čitajući ih, odlučili podijeliti s ostalim članovima. Tako se na stranici mogu naći pjesme o ljubavi, proljeću, vjenčanju, homoseksualcima i mačkama. Sve što trebate napraviti je Soundcloud profil, učlaniti ti se u grupu te snimiti recitaciju pjesme koju volite. Jedini uvjet je da snimka bude bez glazbe te da u naslovu sadrži ime pjesme, autora i naravno, vaše ime.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/86069204″ iframe=”true” /]

(Visited 59 times, 1 visits today)

Komentari