Istaknuto
20.08.2017.

Dadaizam, kao umjetnički pokret, na svojim marginama skriva imena umjetnica koja zaslužuju da se svjetlo i pozornost skrene na njihov rad.

08.08.2017.

Pozadina mog romana, nazovimo ga tako, ili bolje – motiv zašto sam ga krenuo pisati jest hommage mojoj babi i dedi, zakletim antifašistima, ljudima koji su bili u logorima, austrijskim, mađarskim i ustaškim, ljudima koji su cijeli život krvavo radili za male nadnice, ljudima koji su odbili penziju jer su vidjeli da i komunisti kradu.

Glazba

Posljednji koncert povratničke postave Mayalesa u Vintage Industrial Baru

29.10.2014. Ziher.hr
Foto: faceboo.com/mayales

Foto: faceboo.com/mayales

Mayales će u četvrtak, 30. listopada, održati posljednji nastup povratničke postave u Vintage Industrial Baru.

‘Poziv na “posljednji koncert povratničke postave” nije jeftin i patetičan medijski trik niti objava raspada, to je poziv na ‘oproštajku’ od sjajne postave koja je i koncertno uskrsla Mayalese nakon 13 godina pauze. Odlazi nam Ivana Rushaidat (vokal) i Marko Levanić (bas) koji se posvećuju svojim bendovima i projektima. Umjesto da tražimo zamjene mi ćemo se posvetiti novim pjesmama, albumu…ne želimo završiti ovu lijepu bajku koja nam se dogodila nakon objavljivanja povratničkog albuma. Vidimo se u Vintage-u’, kazao je vođa benda Petar Beluhan.

Mayales je izniman band domaće i regionalne scene, koji je prije nešto više od dvije godine albumom ”2” ostvario veliki comeback te uzeo Porina za ”album godine”. Početkom 2013. godine Mayales je ponovno uskrsnuo i kao rasan koncertni bend, dostojan kultnog koncertnog statusa 90-ih godina.

Povratnička postava, osim apsolutnog žanrovskog zaokreta, donijela je sa sobom nova imena koja su udahnula autentičan pop rock izričaj bendu apsolutne glazbene predanosti. Sada kada je ova priča napravila puni krug, bend će se 30. listopada koncertom u Vintage Industrial Baru oprostiti od dvoje članova koji su obilježili ”Mayales 21.stoljeća”.

Uvijek svježa Ivana Rushaidat napustit će Mayales kako bi se posvetila solo karijeri s bendom A Little drop of Poisson, te kazalištu i filmu, dok se Marko Levanić – izvanredan basist mlađe generacije – vraća gustom rasporedu matičnih Pips, Chips and Videoclips.

Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 40 kuna, a na dan koncerta 50 kn. Karte u pretprodaji potražite u samome klubu.

Komentari