Istaknuto
16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

06.09.2018.

Na jednom mjestu okupili smo najzanimljivije koncerte koji nas ove jeseni očekuju u Zagrebu i Rijeci. Pred nama je sjajna jesen koju će obilježiti Deafheaven, God Is An Astronaut, Editors, Jethro Tull, Mudhoney, ali i brojni domaći izvođači.

Knjige

Predstavljanje knjige ‘Humanizam za djecu’

23.02.2015. Inga Đudik
Foto: facebook.com/HumanismforChildren

Foto: facebook.com/HumanismforChildren

Ukoliko ste se pitali kako zaključiti ovu prevrtljivu veljaču, malo razgovora o filozofiji, feminizmu i ostalim riječima na ‘f’ nikada ne škodi. Pa tako ovoga petka možete posjetiti Novinarski dom i poslušati predstavljanje knjige Humanizam za djecu autorice Nade Topić Peradović u organizaciji Centra za građansku hrabrost.

Osim što je autorica ove knjige, Nada Topić Peradović također je feministkinja. Ta riječ danas ponekad dobije loš prizvuk jer je se često koristi u neadekvatnim situacijama i primjerima, pa se borba za ravnopravnost spolova pretvorila u borbu za žensku dominaciju. Razlog više da posjetite predstavljanje knjige, te da se upoznate s borbom za pravo na jednakost, bez obzira na različitosti koje nas samo naoko dijele, od boje kože, nacionalnosti ili spola, te da razvijete osjećaje kojih više nema ni za lijeka – suosjećajnost, solidarnost i prihvaćanje. Osim feminističkih, cilj knjige je u djeci probuditi humanističke vrednote, potaknuti ih na sumnju i na kritiku, kako bi svojim zaključivanjem došli do spoznaje i razvili vjeru u vlastiti razum.

Knjigu će s početkom u 18 sati predstaviti sve sami svestrani učenjaci. Prisustvovat će prof. dr. sc. Esad Bajtal, filozof, sociolog, psiholog i politički analitičar iz Bosne i Hercegovine; prof. Rada Borić, lingvistica, feministkinja i izvršna direktorica Centra za ženske studije; Ivana Kekin, dr. med. i članica Centra za građansku hrabrost; prof. dr. sc. Pavel Gregorić, filozof; Oliver Frljić, redatelj i intendant HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci.

U sklopu predstavljanja knjige moći ćete je i kupiti po promotivnoj cijeni, a imat ćete priliku i pitati sve što vas zanima o aktivnostima feminističke i slobodnomisliteljske udruge Centar za građansku hrabrost.

(Visited 102 times, 1 visits today)

Komentari