Istaknuto
22.04.2019.

Vrijeme čitanja: 6 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U ožujku su nam kroz player prolazili Porto Morto, Pseća plaža, Killed a Fox, The Sepia Sisters, Bakterije, FNC Diverzant, Trophy Jump, From Another Mother i Svemir.

17.04.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Nadam se da i u ovom izdanju za mjesec veljaču ima za svakog ponešto. Melodičnog black metala mi je previše za barem par mjeseci.

Knjige

Predstavljanje knjige ‘Humanizam za djecu’

23.02.2015. Inga ĐudikVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/HumanismforChildren

Foto: facebook.com/HumanismforChildren

Ukoliko ste se pitali kako zaključiti ovu prevrtljivu veljaču, malo razgovora o filozofiji, feminizmu i ostalim riječima na ‘f’ nikada ne škodi. Pa tako ovoga petka možete posjetiti Novinarski dom i poslušati predstavljanje knjige Humanizam za djecu autorice Nade Topić Peradović u organizaciji Centra za građansku hrabrost.

Osim što je autorica ove knjige, Nada Topić Peradović također je feministkinja. Ta riječ danas ponekad dobije loš prizvuk jer je se često koristi u neadekvatnim situacijama i primjerima, pa se borba za ravnopravnost spolova pretvorila u borbu za žensku dominaciju. Razlog više da posjetite predstavljanje knjige, te da se upoznate s borbom za pravo na jednakost, bez obzira na različitosti koje nas samo naoko dijele, od boje kože, nacionalnosti ili spola, te da razvijete osjećaje kojih više nema ni za lijeka – suosjećajnost, solidarnost i prihvaćanje. Osim feminističkih, cilj knjige je u djeci probuditi humanističke vrednote, potaknuti ih na sumnju i na kritiku, kako bi svojim zaključivanjem došli do spoznaje i razvili vjeru u vlastiti razum.

Knjigu će s početkom u 18 sati predstaviti sve sami svestrani učenjaci. Prisustvovat će prof. dr. sc. Esad Bajtal, filozof, sociolog, psiholog i politički analitičar iz Bosne i Hercegovine; prof. Rada Borić, lingvistica, feministkinja i izvršna direktorica Centra za ženske studije; Ivana Kekin, dr. med. i članica Centra za građansku hrabrost; prof. dr. sc. Pavel Gregorić, filozof; Oliver Frljić, redatelj i intendant HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci.

U sklopu predstavljanja knjige moći ćete je i kupiti po promotivnoj cijeni, a imat ćete priliku i pitati sve što vas zanima o aktivnostima feminističke i slobodnomisliteljske udruge Centar za građansku hrabrost.

(Visited 114 times, 1 visits today)

Komentari