Istaknuto
18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U veljači su nam kroz player prolazili Šumovi protiv Valova, Paul The Walrus, Stephany Stefan, Crvi, Akademija, Die Zoone, S kim ja radim i Kojoti.

18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute Pogledajte koja se tri naslova kriju u ovotjednoj preporuci tjedna i odaberite jedan koji želite da postane vaš!

Izvedbene umjetnosti

Premijere predstave 'Varijete Europa (Orfej)' Tee Tupajić u ZKM-u

18.12.2014. Ziher.hrVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: www.zekaem.hr

Foto: www.zekaem.hr

Posljednja premijera ove godine u Zagrebačkom kazalištu mladih bit će predstava „Varijete Europa (Orfej)“, autorski projekt Tee Tupajić, zakazana za petak, 19. prosinca u dvorani Miško Polanec.

Trilogija Varijete Europa autorski je projekt Tee Tupajić u kojem se autorica bavi pronalaženjem likova iz europske mitologije u svakodnevnim osobama koje postaju izvođačima predstave. Prvi dio trilogije koji će biti predstavljen u Zagrebačkom kazalištu mladih bavi se likom mitološkog umjetnika, pjevača Orfeja.

Kao izvođače autorica poziva četvero ljudi koje je upoznala u posljednjih nekoliko godina, ekonomisticu i model za akt, svog agenta osiguranja, poreznog inspektora i liječnika, te u njima pronalazi sličnosti s Orfejem. Premda se naizgled čini da su njihove životne priče udaljene od tog mitološkog umjetnika, ako ih upoznamo dovoljno dobro, otkrit ćemo po čemu su oni umjetnici u svakodnevnom životu.

Foto: www.zekaem.hr

Foto: www.zekaem.hr

Predstava je intimni, osobni portret tih četvero izabranih ljudi. Oni prvi put dolaze na pozornicu i na nju donose sav svoj život. Ispunjavaju kazališni prostor prisutnošću, snovima, prošlošću koju je nemoguće vratiti i smijehom.

Scenograf je Igor Pauška, kostimografkinja Kristina Šepetavc, izbor glazbe Tea Tupajić, oblikovatelj svjetla Marino Frankola. Izvođači su: Nataša Jović, Dubravko Lepušić, Srećko Seničić i Marko Stanojčić. Svakoj izvedbi može nazočiti samo 30 gledatelja. Predstava će igrati i 20. te 21. prosinca.

(Visited 72 times, 1 visits today)

Komentari