Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Izvedbene umjetnosti

Premijere predstave 'Varijete Europa (Orfej)' Tee Tupajić u ZKM-u

18.12.2014. Ziher.hr
Foto: www.zekaem.hr

Foto: www.zekaem.hr

Posljednja premijera ove godine u Zagrebačkom kazalištu mladih bit će predstava „Varijete Europa (Orfej)“, autorski projekt Tee Tupajić, zakazana za petak, 19. prosinca u dvorani Miško Polanec.

Trilogija Varijete Europa autorski je projekt Tee Tupajić u kojem se autorica bavi pronalaženjem likova iz europske mitologije u svakodnevnim osobama koje postaju izvođačima predstave. Prvi dio trilogije koji će biti predstavljen u Zagrebačkom kazalištu mladih bavi se likom mitološkog umjetnika, pjevača Orfeja.

Kao izvođače autorica poziva četvero ljudi koje je upoznala u posljednjih nekoliko godina, ekonomisticu i model za akt, svog agenta osiguranja, poreznog inspektora i liječnika, te u njima pronalazi sličnosti s Orfejem. Premda se naizgled čini da su njihove životne priče udaljene od tog mitološkog umjetnika, ako ih upoznamo dovoljno dobro, otkrit ćemo po čemu su oni umjetnici u svakodnevnom životu.

Foto: www.zekaem.hr

Foto: www.zekaem.hr

Predstava je intimni, osobni portret tih četvero izabranih ljudi. Oni prvi put dolaze na pozornicu i na nju donose sav svoj život. Ispunjavaju kazališni prostor prisutnošću, snovima, prošlošću koju je nemoguće vratiti i smijehom.

Scenograf je Igor Pauška, kostimografkinja Kristina Šepetavc, izbor glazbe Tea Tupajić, oblikovatelj svjetla Marino Frankola. Izvođači su: Nataša Jović, Dubravko Lepušić, Srećko Seničić i Marko Stanojčić. Svakoj izvedbi može nazočiti samo 30 gledatelja. Predstava će igrati i 20. te 21. prosinca.

(Visited 54 times, 1 visits today)

Komentari