Istaknuto
13.07.2018.

Uoči koncerta Mayalesa u Muzeju suvremene umjetnosti, sjeo sam s Petrom Beluhanom u jedan kvartovski kafić na Sigečici pa smo porazgovarali o "Simbolu za sunce", trenutnoj postavi benda, ovogodišnjem INmusicu, što to znači biti autentičan na sceni i drugim temama.

02.07.2018.

Prošao je još jedan INmusic festival. Ovo su zaključna razmatranja i komentar Ziherove glazbene redakcije na trinaesti INmusic festival.

Film

Preminuo David R. Ellis, jedan od najdugovječnijih i najpoznatijih holivudskih kaskadera

08.01.2013. Ivan Dominik
Foto: Screenshot/ YouTube

Foto: Screenshot/ YouTube

U ponedjeljak je tijekom dana preminuo 60-godišnji David R. Ellis, jedan od najpoznatijih i najdugovječnijih holivudskih kaskadera, koji se podosta uspješno okušao i u glumi, režiji te organizaciji u proizvodnji filmova.

Amerikanac rođen davne 1952. godine u Santa Monici, Kalifornija, umro je pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima. U holivudskim je krugovima bio poznat kao čovjek iznimne karijere i osobnosti, a radio je na mnoštvu poznatih i kultnih filmova.

Tako je bio kaskader na brojnim eminentnim djelima sedme umjetnosti poput “Scarfacea” 1983., “Fatalne privlačnosti” i “Smrtonosnog oružja” iz 1987. godine te “Patriotskim igrama”. Također je, između ostalih, radio i na filmovima “Čovjek bez lica”, “Presidio” i popularnoj TV-seriji “Spasilačka služba” (Baywatch) u kojoj je bio “akrobat” u 15 epizoda.

Kaskaderstvom se počeo baviti kao mladić, od 1974. godine u početku surađujući sa zvijezdom, Kurtom Russellom. Tijekom godina se pojavljivao i kao glumac i kao redatelj u brojnim renomiranim filmovima, a najviše je upamćen ostao po potpisivanju režije za filmove “Cellular” s Kim Basinger i Chrisom Evansom (nedavno na HRT-u) i “Zmije u avionu” iz 2006. godine, akcijskom trileru sa Samuelom L. Jacksonom.

(Visited 37 times, 1 visits today)

Komentari